Με τον υπουργό Εσωτερικών του ομόσπονδου κρατιδίου της Βαυαρίας συναντήθηκε τη Δευτέρα ο Γιάννης Μιχελάκης, ενόψει της  4ης Ελληνογερμανικής συνέλευσης που ξεκινάει αύριο στην Νυρεμβέργη.

O Έλληνας υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε στις παραδοσιακά καλές σχέσεις οι οποίες τα τελευταία χρόνια έχουν αναβαθμιστεί ακόμα περισσότερο. 

Έδωσε εξάλλου ιδιαίτερη έμφαση στην μεγάλη μεταρρυθμιστική προσπάθεια της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά αλλά και στη βούληση να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις χωρίς να σκέφτεται το πολιτικό κόστος, κάτι που όπως σημείωσε ο κ. Μιχελάκης για πρώτη φορά, τις τελευταίες δεκαετίες, τολμά ελληνική κυβέρνηση.

Παράλληλα,  τόνισε στον ομόλογο του, ότι οι θυσίες του ελληνικού λαού έχουν ήδη αποφέρει τα πρώτα αχνά αποτελέσματα και ότι θα πρέπει να υπάρξει στις αρχές του επόμενου έτους μια νέα συζήτηση στην βάση της ήδη εκπεφρασμένης δέσμευσης των εταίρων για το θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

«Η Ελλάδα οφείλει στις επόμενες γενιές της, τη συνέχιση του μεταρρυθμιστικού έργου, ωστόσο η ρύθμιση του χρέους είναι αυτή που θα ανοίξει τον δρόμο για ανάπτυξη καθώς θα είναι το βασικό όχημα για να έρθουν νέες επενδύσεις στην Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο Βαυαρός Υπουργός Εσωτερικών κ. Γιόαχιμ Χέρμαν αναφέρθηκε στο πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα χαρακτηρίζοντας το πλήρως ικανοποιητικό και σαν μια επιβεβαίωση της πολιτικής Μέρκελ.

Ο κ. Χέρμαν πρόσθεσε πως η Γερμανία παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις στην Ελλάδα και γνωρίζει πόσο μεγάλες είναι οι θυσίες του ελληνικού λαού. «Η επαναφορά της Ελλάδας σε τροχιά ανάπτυξης είναι γεγονός αποφασιστικής σημασίας και η Γερμανία με την προϋπόθεση ότι θα συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις είναι αποφασισμένη να προσφέρει οποιαδήποτε δυνατή βοήθεια κατέληξε.