Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης

Εγκλωβισμένη στην αδιέξοδη πολιτική που επέλεξε να εφαρμόσει τα τελευταία χρόνια βρίσκεται η κυβέρνηση αυτό το διάστημα εκτιμούν στο ΣΥΡΙΖΑ και τώρα που έφτασε ο κόμπος στο χτένι προσπαθεί με φραστικούς λεονταρισμούς να αποδεσμευτεί από τα μνημόνια και τις επώδυνες συνέπειες τους.

«Στην πραγματικότητα ισχύει το εμπρός γκρεμός και πίσω ρέμα αφού από την μία πλευρά η κυβέρνηση έχει τους δανειστές και τα μνημόνια και από την άλλη τους βουλευτές που απειλούν να μην ψηφίσουν άλλα μέτρα σχολίαζαν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Πρόσθεταν μάλιστα ότι «με δεδομένο ότι το επόμενο διάστημα- από μέσα Νοέμβριο δηλαδή  μέχρι και τέλος Δεκεμβρίου -χαρακτηρίζεται από την κυβέρνηση ως ιδιαίτερα κρίσιμο αφού η τρόικα τότε  αναμένεται να δείξει τα δόντια της, περιπλέκει ακόμα περισσότερο τα πράγματα και οδηγεί τον κυβερνητικό σχηματισμό σε αδιέξοδο».

Σε ότι αφορά την διαπραγμάτευση τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι ακόμα και εάν δεν είναι ένα επικοινωνιακό παιχνίδι από αυτά που έχει συνηθίσει να στήνει η κυβέρνηση είναι πλέον πολύ αργά για να καθίσει στο τραπέζι μιας συζήτησης με τους εκπροσώπους των δανειστών: «Η τρόικα δεν πρόκειται να υπαναχωρήσει μπροστά στις άναρθρες κραυγές της κυβέρνησης» έλεγαν ακόμα οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα.

«Και άλλες φορές επιχείρησαν να παίξουν αυτό το παιχνίδι και όταν έφτασε η ώρα της κρίσης υπαναχώρησαν με σκυμμένο το κεφάλι. Άλλωστε όπως έχουμε πει πολλές φορές  δεν μπορεί να υπάρξει καμία διαπραγμάτευση στο βαθμό που δεν αμφισβητείται ο πυρήνας της μνημονιακής πολιτικής, δηλαδή η λιτότητα και η διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων». Τα υπόλοιπα, είναι «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε».

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου πρόσθεταν ακόμα «ότι μια πραγματική  διαπραγμάτευση θα πρέπει να έχει ως βασικό της άξονα την ευρωπαϊκή ρύθμιση για το χρέος και τη στήριξη της ανάπτυξης».

«Αυτό όμως δεν θέλουν και δεν μπορούν να το κάνουν οι υπάκουοι μαθητές της κ. Μέρκελ, που κάθε μέρα που περνά είναι περισσότερο αναξιόπιστοι και απομονωμένοι τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό» πρόσθεταν ακόμα.