Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Μία ημέρα πριν από την προγραμματισμένη του συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δίνει συνέντευξη Τύπου εφ' όλης της ύλης (σήμερα το μεσημέρι) στο υπουργείο Εξωτερικών.

Η πρόσκληση για την συνέντευξη εστάλη και τους διαπιστευμένους συντάκτες του υπουργείου αλλά και στους συντάκτες που καλύπτουν το ΠΑΣΟΚ, γεγονός που προκαλεί ερωτηματικά ως προς την σπουδή του κ. Βενιζέλου να μιλήσει για ορισμένα θέματα λίγες ώρες μετά την επιστροφή του από το Λουξεμβούργο και το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν αποκλείεται να αναφερθεί στο θέμα που έχει προκύψει με την σκλήρυνση της στάσης της τρόικας και να επαναλάβει την θέση του πως είναι ασέβεια προς τον ελληνικό λαό που έχει υποστεί τεράστιες θυσίες να υποβληθεί σε νέες δοκιμασίες.

Κάποιοι εκτιμούν πως εάν ερωτηθεί μπορεί και να μιλήσει για την υπόθεση των υποβρυχίων ή ακόμη και για την σχέση του με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Πάντως στην αυριανή σύσκεψη που θα έχει στο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό θεωρείται σχεδόν βέβαιο-εκτός αν ανατραπεί και πάλι ο σχεδιασμός-ότι θα συζητηθεί το θέμα της προγραμματικής συμφωνίας που εκκρεμεί ήδη από τον περασμένο Ιούνιο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει ζητήσει από τους συνεργάτες του να ειδοποιήσουν τους βουλευτές να βρίσκονται την Πέμπτη στην Αθήνα γιατί σκοπεύει να συγκαλέσει την κοινοβουλευτική ομάδα.

Εκεί αναμένεται να τεθούν όλα τα ζητήματα που έχουν αναδειχθεί το τελευταίο διάστημα, από την Κεντροαριστερά και τις ενστάσεις ορισμένων βουλευτών ως τις αξιώσεις της τρόικας και τις διαθέσεις της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος χθες χτύπησε καμπανάκι σε όσους θέλουν να υποβαθμίσουν την συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στο εγχείρημα της Κεντροαριστεράς: «Το ΠΑΣΟΚ θα έχει καθοριστικό ρόλο στις διεργασίες και όσοι πιστεύουν πως μπορεί να παρακαμφθεί για οποιοδήποτε λόγο, κάνουν μεγάλο λάθος» δήλωσε.