current views are: 1

22 Οκτωβρίου 2013
Δημοσίευση06:35

Μπακογιάννη: Προτιμώ να ακούω τον πρωθυπουργό παρά τον Μπαλτάκο

Να επιβάλει «σιωπητήριο» στον στενό συνεργάτη του Παναγιώτη Μπαλτάκο κάλεσε, με έμμεσο τρόπο, τον πρωθυπουργό η Ντόρα Μπακογιάννη με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Μπαλτάκου ότι «το μνημόνιο είναι μελανή σελίδα στην ιστορία της χώρας». 

Δημοσίευση 06:35’
αρθρο-newpost

Να επιβάλει «σιωπητήριο» στον στενό συνεργάτη του Παναγιώτη Μπαλτάκο κάλεσε, με έμμεσο τρόπο, τον πρωθυπουργό η Ντόρα Μπακογιάννη με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Μπαλτάκου ότι «το μνημόνιο είναι μελανή σελίδα στην ιστορία της χώρας». 

Να επιβάλει «σιωπητήριο» στον στενό συνεργάτη του Παναγιώτη Μπαλτάκο κάλεσε, με έμμεσο τρόπο, τον πρωθυπουργό η Ντόρα Μπακογιάννη με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Μπαλτάκου ότι «το μνημόνιο είναι μελανή σελίδα στην ιστορία της χώρας». 

«Καλό είναι να του επιβάλει λίγο σιωπή. Ένας γραμματέας υπουργικού συμβουλίου αποφεύγει να κάνει πολιτικές δηλώσεις. Προτιμώ να ακούω τον πρωθυπουργό που έχει την ευθύνη των όσων λεει να μιλάει που έχει την ευθύνη τον λόγων του παρά να ακούω τον κ. Μπαλτάκο» τόνισε στον ΣΚΑΪ η κυρία Μπακογιάννη.

Σχετικά με τη στάση των δανειστών, η βουλευτής της ΝΔ τόνισε ότι «δεν καταλαβαίνω τον Ιούλιο πώς είναι δυνατόν να μην έχουμε δημοσιονομικό κενό και το Σεπτέμβριο να έχουμε. Είναι παιχνίδι επιβολής για τα επόμενα δυο χρόνια, για το πώς θα διαχειριστούμε την επόμενη ημέρα». 

«Σήμερα μας πιέζει η τρόικα να κάνουμε κάποια πράγματα, η τρόικα δεν μας πιέζει και να κάνουμε 1.000 πράγματα και δεν τα κάνουμε επειδή δεν μας πιέζει. Να γράψουμε το δικό μας μνημόνιο (…) φτάνουμε κοντά στο λιμάνι με τεράστια προσπάθεια του ελληνικού λαού. Χρειάζεται ουσιαστικότατη πολιτική διαπραγμάτευση» υπογράμμισε.

Ταυτόχρονα, διευκρίνισε ότι υπάρχει δέσμευση των εταίρων για επίλυση του ζητήματος χρέους εφόσον η χώρα πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα, και τώρα θέλουν να μεταθέσουν την επίλυση του ζητήματος για μετά τις ευρωεκλογές. «Χρειάζεται πολιτική διαπραγμάτευση και επικοινωνιακή επίθεση στην Ευρώπη (…)» τόνισε, για την ανάγκη άμεση ρύθμισης. 

Η κυρία Μπακογιάννη προειδοποίησε, μάλιστα, ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει «με τίποτε» να πάει σε πρόωρες εκλογές. Εάν η κυβέρνηση χρησιμοποιήσει ως όπλο τις εκλογές, κάνει λάθος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα τόνισε ότι σε πρόσφατη συνέντευξή του δεν μπόρεσε να αρθρώσει μια πειστική εναλλακτική λύση.

«Ο λαϊκισμός είναι ενδημικό πρόβλημα και στη ΝΔ. Πρέπει να δώσουμε μάχη κατά του λαϊκισμού. Ο κόσμος δεν θέλει ούτε σήμερα να ακούει αλήθειες» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, τόνισε ότι πρέπει να γίνουν διαρθρωτικές αλλαγές στη χώρα, όπως το άνοιγμα των επαγγελμάτων και η απελευθέρωση των αγορών. «Υπάρχουν καθυστερήσεις στη λήψη διαρθρωτικών μέτρων» ανέφερε η ίδια. 


σχετικα αρθρα