Ανάγκη αλλαγής του κομματικού συστήματος και άνοιγμα της συζήτησης για την Κεντροαριστερά βλέπει ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. 

Όπως είπε στο Έθνος «το κομματικό σύστημα δεν μπορεί να παραμείνει το ίδιο μετά την τρομακτική πενταετία που έχει περάσει η χώρα. Αυτό ήδη εκφράστηκε στις προηγούμενες εκλογές και αφορά τόσο τον χώρο της Κεντροαριστεράς όσο και της Κεντροδεξιάς. Ο κεντροαριστερός χώρος, η δημοκρατική παράταξη, όπως συνήθως ονομάζεται, εκλογικά δεν εκπροσωπήθηκε, ούτε σήμερα δημοσκοπικά εκπροσωπείται από το ΠΑΣΟΚ. Ποσοστά του 12% ή του 6% δεν αντιστοιχούν στο εύρος της παράταξης. Ακόμη κι αν αθροισθούν τα περσινά εκλογικά ή σημερινά δημοσκοπικά ποσοστά της ΔΗΜΑΡ είναι φανερό πως η εικόνα δεν αλλάζει».

Σχολιάζοντας την κίνηση των «58» ανέφερε μεταξύ άλλων: «Οτιδήποτε συνεισφέρει στο να συζητηθεί το μέλλον της χώρας και του σχεδίου της δημοκρατικής παράταξης γι' αυτό το στηρίζω και το υποστηρίζω. Με προβληματίζει ένας νέος στενός δικομματισμός ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στο άνοιγμα της νέας περιόδου για τη χώρα. Αναγκαστικά μια τέτοια αντιπαλότητα στηρίζεται στην καταγγελία των λαθών του άλλου, όχι στην προσπάθεια λύσεων για όλους. Δεν μας είναι χρήσιμη μια τέτοια κομματική συνθήκη. Μετά την καταστροφή θέλουμε ανταγωνισμό δημιουργίας, όχι μίσους».