Την αντίθεση της ελληνικής κυβέρνησης στην επιβολή νέων δημοσιονομικών μέτρων διεμήνυσε μετά τον πρωθυπουργό, και ο  Γιάννης Μιχελάκης.

Στον χαιρετισμό του κατά την έναρξη των εργασιών της Τέταρτης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στη Νυρεμβέργη ο υπουργός Εσωτερικών πρόσθεσε πως

«Η Ελλάδα καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες για να βγει από την κρίση, να πατήσει γερά στα πόδια της και να τραβήξει μπροστά. Όμως, μετά από μια πενταετία ύφεσης, εξαντλήθηκαν οι αντοχές της πραγματικής οικονομίας και ακόμη περισσότερο της κοινωνίας, γι' αυτό και δεν αντέχει άλλη πίεση ούτε η οικονομία, ούτε η κοινωνία».

«Οι Έλληνες υποβάλλονται σε θυσίες που ποτέ δεν γνώρισε ευρωπαϊκός λαός σε καιρό ειρήνης. Μέσα σε λίγα χρόνια έχασαν πάνω από το ένα τέταρτο του ΑΕΠ και πάνω από το ένα τρίτο των εισοδημάτων τους, ενώ η ανεργία έφτασε στο 27%, ξεπερνώντας στους νέους το 60%», επεσήμανε ο κ. Μιχελάκης και πρόσθεσε με νόημα ότι η Ελλάδα ανταποκρίθηκε στις δεσμεύσεις της και έχει το δικαίωμα να ζητά πραγματική κοινοτική αλληλεγγύη.