Πυρά κατά του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, εξαπέλυσε γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζος, κατηγορώντας τον ότι υπονομεύει τη συναίνεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την Αντιπολίτευση.

Ο κ. Λυκουρέντζος στις δηλώσεις του από την Τρίπολη κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για λαϊκισμό, λέγοντας ότι "οι ύβρεις και ο αφόρητος λαϊκισμός του πρωθυπουργού αποδεικνύουν ότι ο κ. Παπανδρέου όχι μόνο δεν επιθυμεί την συναίνεση με τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας αλλά την υπονομεύει ο ίδιος εκ των προτέρων".

Ο γραμματέας του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης υπογράμμισε πως, "ο πρόεδρος της ΝΔ με τις θέσεις και τις δραστηριότητές του, τόσο στο εσωτερικό, όσο και με την συμμετοχή του στο ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα στηρίζει την πατρίδα, στηρίζει τον Ελληνικό λαό αυτές τις δύσκολες ώρες" και πρόσθεσε, "η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς πράττει το καθήκον του απέναντι στον τόπο όπως οφείλει".

Αναφορά και σε ΚΤΕΛ και Μαίναλο

Ο Γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζος κάλεσε την κυβέρνηση να εξοφλήσει άμεσα τα ποσά που οφείλονται στα ΚΤΕΛ για την μεταφορά των μαθητών. Ανέφερε ότι ως υφυπουργός ''έδινα συνεχώς τη μάχη, ώστε να εξοφλούνται προοδευτικά , γιατί και τότε υπήρχαν δυσκολίες στις υποχρεώσεις της Πολιτείας προς τα ΚΤΕΛ, αλλά αυτό που συμβαίνει σήμερα ουδέποτε στο παρελθόν συνέβη''. Και πρόσθεσε, ''είναι αδιανόητο η πολιτεία να οφείλει τεράστια ποσά και να αδιαφορεί για την εξόφλησή τους''.

Ο κ.Λυκουρέντζος με δηλώσεις του αναφέρθηκε και σε πρόσφατη απόφαση της υπουργού Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρμπίλη με την οποία απαγορεύεται η εκτέλεση εργασιών οικοδόμησης στην περιοχή του Μαινάλου, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν οικοδομικές άδειες.

Αφού τόνισε ότι στηρίζει την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και του δασικού πλούτου του Μαινάλου, είπε πως πρόκειται για μια απόφαση της υπουργού, που προκλήθηκε χωρίς διάλογο με τους παραγωγικούς φορείς του τόπου και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Σημείωσε ότι στηρίζει τις πρωτοβουλίες του δημάρχου Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη, για συνάντηση και συζήτηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του νομού, προκειμένου να ληφθεί μια απόφαση και κάλεσε την κα Μπιρμπίλη να ανακαλέσει την απολύτως αιφνιδιαστική, όπως είπε, απόφασή της.

Υπογράμμισε τέλος ότι οι πολιτικοί, οι αυτοδιοικητικοί και οι λοιποί φορείς του νομού μπορούν να επιτύχουν το δίκαιο για τον τόπο, επιτρέποντας να συνεχιστεί η όποια αναπτυξιακή επένδυση έχει γίνει στην περιοχή του Μαινάλου, προστατεύοντας παράλληλα απολύτως το φυσικό περιβάλλον.