Να αποκρούσει τις «απαράδεκτες αξιώσεις των εταίρων», αλλά και να καταστήσει σαφές ότι η χώρα δεν πρόκειται να δεχθεί τη λήψη νέων μέτρων, οριζόντιων ή «στοχευμένων». κάλεσε την κυβέρνηση ο Φώτης Κουβέλης.

Ο κ. Κουβέλης χαρακτήρισε «λανθασμένη» την έως τώρα πολιτική της κυβέρνησης «να υποχωρήσει ακόμη και σε ανορθολογικές απαιτήσεις της τρόικας», καθώς όπως εξήγησε, έτσι ενθαρρύνθηκαν οι εκπρόσωποι των δανειστών και επιμένουν στην αδιέξοδη πολιτική της άδικης λιτότητας.

Αυτό που χρειάζεται, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, είναι «μια ισχυρή επαναδιαπραγμάτευση με τους εταίρους» και η διεκδίκηση μίας νέας συμφωνίας που, όπως είπε, θα περιλαμβάνει:

  • Ουσιαστικές αλλαγές στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, ώστε να αντικατασταθούν τα μέτρα που όχι μόνο διέλυσαν την κοινωνία, αλλά αποδείχθηκαν και αναποτελεσματικά και να συνδεθεί με δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις, με αναζωογόνηση της αγοράς, με τη δημιουργία ενός δικτύου κοινωνικής προστασίας.
  • Πακέτο μέτρων που θα αναδιαρθρώνουν το χρέος, θα μετακινούν τα ομόλογα που λήγουν και θα μειώνουν σημαντικά τις επιβαρύνσεις στον προϋπολογισμό.
  •  Ισχυρό πρόγραμμα αναπτυξιακών παρεμβάσεων, ικανό να αντιμετωπίσει την ύφεση, να ανατάξει την οικονομία, να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και νέα εισοδήματα.