Η «συστηματική απαξίωση» της νησιωτικής Ελλάδας από τις μνημονιακές κυβερνήσεις έχει αποθρασύνει την Τουρκία, δήλωσε η βουλευτής Δωδεκανήσου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μίκα Ιατρίδη, σχετικά με την εμφάνιση συντεταγμένων οι οποίες δεν είναι αυτές που θα έπρεπε να είναι σε τουρκική ναυτική οδηγία για την δραστηριότητα υδρογραφικού πλοίου.  

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, η Τουρκία αμφισβητεί στην ουσία την κυριότητα της Καλύμνου, της Καλολίμνου, του Αγαθονησίου, του Φαρμακονησίου και των Ιμίων.

«Ειδικά τα τελευταία χρόνια, κατά τα οποία με τα μέτρα που λαμβάνονται καθίσταται δύσκολη έως και αδύνατη η παραμονή των νησιωτών στον τόπο τους, στα ακριτικά νησιά μας. Ας αντιληφθούν επιτέλους, ότι εθνική πολιτική και στρατηγική μπορεί να υλοποιηθεί αποτελεσματικά και αποφασιστικά μόνο όταν υπάρχουν Έλληνες πολίτες, ακρίτες νησιώτες για να την εγγυηθούν και να την διασφαλίσουν. Αλλιώς, οποιεσδήποτε άλλες κινήσεις δεν είναι παρά ασκήσεις επί χάρτου, χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο» δήλωσε η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων.