Την αρνητική στάση της κυβέρνησης στο ενδεχόμενο της νομιμοποίησης των 300 μεταναστών-απεργών πείνας του μεγάρου της Υπατίας επανέλαβε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, σε σημερινή του συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση των μεταναστών.

"Όπως επανειλημμένα έχει δηλώσει η κυβέρνηση, για εμάς προέχει η ανθρώπινη ζωή. Η ζωή των ανθρώπων που ζουν στην Ελλάδα, είτε νόμιμα είτε παράνομα. Η ζωή είναι πάνω από όλα" ανέφερε ο κ. Παπουτσής, τονίζοντας όμως ότι "στην προκειμένη περίπτωση, δεν υπάρχει δυνατότητα μαζικής νομιμοποίησης των μεταναστών, δεν το αντέχει η ελληνική κοινωνία".

"Εκείνο πάνω στο οποίο εργάζεται κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή, είναι πρώτα από όλα να προστατευτεί η ζωή των ανθρώπων. Σεβόμαστε τον αγώνα τους, σεβόμαστε την απεργία πείνας. Είναι μεγάλη υπόθεση κάποιος να παίρνει την απόφαση να κάνει απεργία πείνας και να θέσει τη ζωή του σε κίνδυνο, αλλά, από την άλλη πλευρά, αυτό το οποίο ζητούν οι μετανάστες, δηλαδή τη μαζική νομιμοποίηση, αυτό δεν μπορεί να γίνει" επεσήμανε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι ισχύουν οι προτάσεις που έχει κάνει η κυβέρνηση.

Από την πλευρά της, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τους κ.κ. Μανώλη Γλέζο, Παναγιώτη Λαφαζάνη και Τάσο Κορωνάκη κάλεσε την κυβέρνηση στο σύνολό της και τον ίδιο τον πρωθυπουργό να αντιμετωπίσουν το θέμα ώστε "να μην έχουμε ό,τι δεν θέλουμε σε αυτόν τον τόπο". "Είμαστε και στο και πέντε και σε ευθύνη η Κυβέρνηση να αναλάβει μία πρωτοβουλία πολιτικού χαρακτήρα για μία θετική διέξοδο. Θα είναι τραγωδία για τη χώρα, τραγωδία ιστορικής σημασίας αν οδηγηθούμε από την απεργία πείνας σε μοιραίες ανεπίστρεπτες εξελίξεις" τόνισε ο κ. Λαφαζάνης.