Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκα Κατσέλη, τονίζει την ανάγκη να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου με την τρόικα, κάνοντας λόγο για απαραίτητες προσαρμογές, σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται στον "Τύπο της Κυριακής".

Η κυρία Κατσέλη επισημαίνει πως υπάρχει η πολιτική βούληση για αυτή την επαναδιαπραγμάτευση, ενώ, φαίνεται συγκρατημένη αναφορικά με τα αποτελέσματα της  Συνόδου Κορυφής της 25ης Μαρτίου. Πάντως υποστήριξε πως μέσα στο 2011 θα υπάρξουν αποφάσεις όσον αφορά το θέμα της επιμήκυνσης, το θέμα της μείωσης του επιτοκίου και την επαναγορά των ομολόγων.

Η υπουργός τάσσεται σαφώς κατά των πρόωρων εκλογών δηλώνοντας πως το ζητούμενο είναι να υλοποιηθούν οι πολιτικές και να γίνουν οι απαραίτητες προσαρμογές ενώ στήριξε, ουσιαστικά, τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου τονίζοντας πως "τόσο ο υπουργός Οικονομικών, όσο και ο κάθε υπουργός διερευνούν και αξιολογούν τα περιθώρια διαπραγμάτευσης που ανοίγονται στην υλοποίηση του Μνημονίου, με γνώμονα τους στόχους και το περιεχόμενο της πολιτικής που προωθούν".

Όσον αφορά τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης του χρέους, η κ. Κατσέλη τα χαρακτήρισε "ελάχιστα ρεαλιστικά" τονίζοντας πως σε αυτή την περίπτωση θα υπάρξουν μεγαλύτερα προβλήματα. Τέλος, ξεκαθαρίζει πως όπως έχει επισημάνει ο πρωθυπουργός, δεν τίθεται κανένα θέμα νέας περικοπής μισθών και συντάξεων ή άλλων επώδυνων μέτρων πέρα όσων περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο.

Υπουργείο Εργασίας: Διευκρίνίσεις για... παν ενδεχόμενο

Στο ακριβές κείμενο της συνέντευξης παραπέμπει σήμερα το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, καθώς, όπως σημειώνεται στη γραπτή ανακοίνωσή του, από τον κεντρικό τίτλο της εφημερίδας "Να πάμε σε νέα διαπραγμάτευση για το Μνημόνιο", "υπάρχει κίνδυνος παρερμηνείας των θέσεων της υπουργού".

Συγκεκριμένα, παρατίθεται το κείμενο της συνέντευξης της κ. Κατσέλη, όπου αναφέρονται τα εξής: "Δεν πιστεύω ότι μία συνολική αναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου είναι εφικτή. Πιστεύω όμως ότι, στην εφαρμογή του Μνημονίου, υπάρχουν περιθώρια για προσαρμογές, μετά από διαπραγματεύσεις, έτσι ώστε να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα των μέτρων".