current views are: 1

22 Οκτωβρίου 2013
Δημοσίευση16:37

Άνγκελα Μέρκελ: Να στηρίξουμε τις μεταρρυθμίσεις της Ελλάδας

Την ανάγκη στήριξης των μεταρρυθμίσεων υλοποιεί η ελληνική κυβέρνηση τόνισε σε μήνυμά της προς την Ελληνογερμανική Συνέλευση η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. 

Δημοσίευση 16:37’
αρθρο-newpost

Την ανάγκη στήριξης των μεταρρυθμίσεων υλοποιεί η ελληνική κυβέρνηση τόνισε σε μήνυμά της προς την Ελληνογερμανική Συνέλευση η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. 

Την ανάγκη στήριξης των μεταρρυθμίσεων υλοποιεί η ελληνική κυβέρνηση τόνισε σε μήνυμά της προς την Ελληνογερμανική Συνέλευση η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ

«Δίνω μεγάλη σημασία στο να παρέχουμε, εμείς, ως Γερμανία, στήριξη στους Έλληνες εταίρους μας στην προσπάθειά τους για μεταρρυθμίσεις» ανέφερε η γερμανίδα καγκελάριος στο βίντεο που προβλήθηκε ενώπιον των 400 συνέδρων που συμμετείχαν στην τέταρτη Ελληνογερμανική Συνέλευση στη Νυρεμβέργη.

Η καγκελάριος, η οποία έστειλε το μήνυμά της με βίντεο καθώς έπρεπε να είναι στο Βερολίνο για να την πρώτη συνεδρίαση της νέας βουλής, εξήρε τις προσπάθειες του στενού δικτύου της συνεργασίας ελληνικών και γερμανικών δήμων, το οποίο έχει δημιουργηθεί στο πλαίσιο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης.

«Αυτή η συνεργασία γεμίζει την ελληνογερμανική εταιρική σχέση με ζωή και χτίζει νέες γέφυρες μεταξύ των δύο κοινωνιών», είπε σύμφωνα με την Deutsche Welle η Γερμανίδα καγκελάριος.

Τη χώρα μας στη συνέλευση εκπροσώπησε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος  στην τοποθέτησή του χαρακτήρισε την ελληνογερμανική συνεργασία σε επίπεδο δήμων ως «δεδομένη» και ότι είναι επωφελής και για τις δύο πλευρές. 

Ο κ. Μιχελάκης αξιοποίησε την ευκαιρία της επίσκεψής του στη Γερμανία για να επισημάνει τις προσπάθειες και θυσίες του ελληνικού λαού ώστε να ξεπεράσει την κρίση.

Οι αντοχές όμως της πραγματικής οικονομίας και τις κοινωνίας έχουν εξαντληθεί και δεν δέχονται άλλη πίεση, τόνισε ο κ. Μιχελάκης. Η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις της, δήλωσε ο υπουργός, και για αυτό θα πρέπει και οι εταίροι να ανταποκριθούν «στη δική τους δέσμευση για ελάφρυνση των βαρών του δημοσίου χρέους».


σχετικα αρθρα