Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Απόλυτα ικανοποιημένος από το περιεχόμενο της κυβερνητικής ανακοίνωσης που ουσιαστικά τον στηρίζει και του δίνει πολιτική κάλυψη στο θέμα των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και των υποβρυχίων εμφανίστηκε χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η ανακοίνωση του Σ. Κεδίκογλου δεν είναι τυχαίο ότι εξεδόθη μία ημέρα πριν από την συνάντηση (το απόγευμα) πρωθυπουργού και αντιπροέδρου της κυβέρνησης, δεδομένου ότι το Μαξίμου αντελήφθη πως το κλίμα ήταν ιδιαίτερα βαρύ και ο κ. Βενιζέλος επιζητούσε την δικαίωσή του στα μάτια της κοινής γνώμης μετά την τελευταία επίθεση που δέχτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τις φήμες που κυκλοφόρησαν περί συναίνεσης της ΝΔ σε πρόταση για συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής.

Ως εκ τούτου ο κ. Βενιζέλος απέφυγε να θίξει το ζήτημα των υποβρυχίων, και μόνο κάποια στιγμή ξέφυγε λέγοντας: «Το θέμα είναι αν θα ζητήσω εγώ να με καλύψει ο κ. Σαμαράς; Γιατί όχι το αντίστροφο; Γιατί να μη μου ζητήσει ο κ. Σαμαράς να τον καλύψω εγώ; Τι είναι αυτό που μου λέτε; Κανείς δεν καλύπτει κανέναν».

Τυπικά η σημερινή συνάντηση των δύο ανδρών αφορά την επικύρωση της προγραμματικής συμφωνίας, κάτι που αναμένεται να προκαλέσει νέα ικανοποίηση στον κ. Βενιζέλο ο οποίος εμφανίζεται εκτεθειμένος ήδη στην κοινοβουλευτική του ομάδα και το ΠΑΣΟΚ για την παρατεινόμενη καθυστέρηση στην δημοσιοποίηση της.