current views are: 1

23 Οκτωβρίου 2013
Δημοσίευση04:09

Θερμό επεισόδιο Καμμένου – Ψυχάρη στη Βουλή

Σε σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και τον βουλευτή της ΝΔ, Ανδρέα Ψυχάρη, εξελίχθηκε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, μετά την παρέμβαση του Πάνου Καμμένου και αιχμή την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική επιτροπή για τα υποβρύχια.

Δημοσίευση 04:09’
αρθρο-newpost

Σε σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και τον βουλευτή της ΝΔ, Ανδρέα Ψυχάρη, εξελίχθηκε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, μετά την παρέμβαση του Πάνου Καμμένου και αιχμή την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική επιτροπή για τα υποβρύχια.

Σε σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και τον βουλευτή της ΝΔ, Ανδρέα Ψυχάρη, εξελίχθηκε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, μετά την παρέμβαση του Πάνου Καμμένου και αιχμή την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική επιτροπή για τα υποβρύχια.

«Το 2010 που έφερε ο κ. Βενιζέλος, ως υπουργός Άμυνας, προκειμένου να συμφωνήσει με τον κ. Σάφα, το θέμα της επέκτασης της συμφωνίας και της παράτασης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, η ΝΔ όχι απλώς καταψήφισε, αλλά ξεκαθάρισε ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες για την συμφωνία για την ανανέωση της παραγγελίας δύο υποβρυχίων αξίας 1 δις 350 εκ. ευρώ με την άμεση καταβολή 500 εκ. ευρώ που τα πήρε ο κ. Σάφα κι έφυγε» είπε ο κ. Καμμένος.

Προσέθεσε ότι η ΝΔ είχε επίσης ξεκαθαρίσει ότι το σχέδιο που εκπονήθηκε ως αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης του κ. Νίκου Παπανδρέου θα οδηγούσε στο κλείσιμο των ναυπηγείων, και κατηγόρησε την ΝΔ ότι σήμερα αλλάζει στάση για την εξεταστική «την οποία ουσιαστικά εδέχθη ο κ. Αβραμόπουλος» και υποστήριξε πως με αυτό τον τρόπο διαφυλάττει τον συνέταιρό της κ. Βενιζέλο.

Απαντώντας στον κ. Καμμένο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος ανέφερε ότι με ανάλογες ρητορικές και πρακτικές συμμετείχε στην επιχείρηση αποπροσανατολισμού των διοικήσεων των ασφαλιστικών ταμείων το 2012 οδηγώντας τα σε προβληματική κατάσταση μετά το κούρεμα.

«Επειδή μας μίλησαν για συνεταίρους και μας είπαν ποιοι θα κυβερνήσουν μαζί αν ποτέ γίνουν πλειοψηφία, ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ μας εγκαλεί για να εισπράξουμε από τις λίστες, δεν ψήφισε την άρση τραπεζικού απορρήτου».

Σχετικά με το θέμα των υποβρυχίων ο κ. Κουκουλόπουλος είπε πως είναι τουλάχιστον περίεργο να εγκαλούν τον μόνο υπουργό που έφερε το θέμα στη Βουλή, μόνο και μόνο επειδή είναι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Όπως πρόσθεσε αυτό «καθίσταται τουλάχιστον περίεργο να γίνεται αυτό μια μέρα που η Βουλή παίρνει την ιστορική απόφαση για πρόταση που έκανε ο κ. Βενιζέλος και υψώνει τείχος απέναντι στο νεοναζιστικό μόρφωμα».

«Έχει μπερδέψει τα αδέρφια του πρώην πρωθυπουργού το ΠΑΣΟΚ» ανταπάντησε ο κ. Καμμένος και ανέφερε ότι το πόρισμα Καλούδη για ποινική δίωξη κατά του κ. Προβόπουλου «γύρισε πίσω στον εισαγγελέα Αθανασίου γιατί πάνε να καλύψουν τις κομπίνες με τους προφυλακισμένους τραπεζίτες όπως τον κ. Λαυρεντιάδη που μαζί με εκδότες συνέταιρους όπως ο κ. Ψυχάρης, που μαζί με τον κ. Ρέστη είχαν κοινούς λογαριασμού». Τέλος είπε ότι το κόμμα του δηλώνει ανοιχτό για την σύσταση μιας Εξεταστικής και για τα ομόλογα.

Ζητώντας τον λόγο ο βουλευτής της Ν.Δ. Ανδρέας Ψυχάρης είπε πως ο κ. Καμμένος μόνο λάσπη πετάει, ενώ για την ταμπακιέρα δεν μιλάει ποτέ, για όλες τις δικές του κατηγορίες, για το πόθεν έσχες του κλπ. «Αλλά από δω και πέρα, επειδή οσονούπω το δικαστήριο μπορεί να τον κρίνει και καραγκιόζη επισήμως δεν χρειάζεται άλλη απάντηση» πρόσθεσε.

«Καλούνται οι γιοι των εκδοτών να εκπροσωπήσουν τον πατέρα τους» ανταπάντησε ο κ. Καμμένος, ενώ μετά από έντονη λογομαχία από τα έδρανα ο κ. Ψυχάρης ανέφερε πως ο κ. Καμμένος δεν αντιλαμβάνεται πως εκλέγονται οι βουλευτές και είναι ένας ανεπάγγελτος.

Παίρνοντας τον λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, προανήγγειλε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει τις επόμενες μέρες πρόταση για Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο των υποβρυχίων και πρόσθεσε πως «εδώ θα κριθούν όλοι».

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν απάντησε σε δύο σημεία της τοποθέτησής της. Πρώτον: έχοντας κάνει ήδη δύο Εξεταστικές επιτροπές για το θέμα τι ακριβώς περιμένει από μια τρίτη και δεύτερον πως θα βοηθήσει η πρόταση αυτή να αποκτήσει δουλειά ο κόσμος στα Ναυπηγεία; Καταλήγοντας η κ. Βούλτεψη είπε πως το να ανακαλύπτει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουν διαφορές, δεν είναι δα και τόσο σπουδαία ανακάλυψη.


σχετικα αρθρα