Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Άνω - κάτω έχει γίνει η Δημοκρατική Αριστερά με την πρωτοβουλία των «58» για την Κεντροαριστερά.

Στην αρχή η ηγεσία του κόμματος αναγκάστηκε να απορρίψει το κείμενο και την κίνηση των 58 επικαλούμενη τρύπες στο περιεχόμενό του σε ό,τι αφορά την κριτική στην ασκούμενη κυβερνητική πολιτική.

Στην ουσία όμως απέρριπτε ένα κείμενο που γνώριζε πολύ καλά ότι το έχουν συνυπογράψει προσωπικότητες που είναι αίμα και σάρκα της ΔΗΜΑΡ και γενικότερα της Ανανεωτικής Αριστεράς.

Μετά προσπάθησε να ξεπεράσει την αμηχανία που της προκάλεσαν οι υπογραφές τεσσάρων μελών του Κεντρικού της Οργάνου, της Εκτελεστικής Επιτροπής και άλλων πέντε μελών της Κεντρικής Επιτροπής της.

Το μεγάλο σοκ προκλήθηκε όμως χθες όταν έντρομα τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ διαπίστωσαν ότι δύο από τα μέλη της ΕΕ, οι Σταύρος Λιβαδάς και Μάκης Γεωργάτος εντάχθηκαν στην Συντονιστική Γραμματεία των 58.

Στην χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ το σκηνικό ήταν τουλάχιστον εχθρικό για τον κ. Λιβαδά. Ο κ. Γεωργάτος απουσίαζε.

Οι σύντροφοί του όχι μόνο τον επέκριναν αλλά τον απείλησαν πως εάν δεν παραιτηθεί από την Γραμματεία των 58 τότε ενδεχομένως θα πρέπει να δει την πόρτα της εξόδου της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Το κλίμα στην Αγίου Κωνσταντίνου είναι πολύ τεταμένο καθώς μετά το «όχι» Κουβέλη στους 58 οι δημοσκοπήσεις κατέγραψαν νέα δημοσκοπική κάμψη του κόμματός τους.