Κριτική στον δήμαρχο Αθηναίων για τη στάση του σχετικά με το ληξιαρχείο του δήμου, μετά τις αποκαλύψεις στην υπόθεση της μικρής Μαρίας, ασκεί η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Έλενα  Κουντουρά, καλώντας τον κ. Καμίνη να αναλάβει τις πολιτικές του ευθύνες.

«Επισκέπτης ήταν, ή περαστικός από την Πλατεία Κοτζιά επί τρία χρόνια ο κ. Καμίνης; Συμφωνούμε απόλυτα ότι πρέπει να γίνει διοικητικός έλεγχος με τη συνδρομή του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, αλλά σε ότι αφορά τις δικές του πολιτικές ευθύνες θα βγει δημόσια να τις αναλάβει;», διερωτάται η κ. Κουντουρά.

Αφού σημειώνει ότι οι δηλώσεις ετεροχρονισμένων γεννήσεων αύξαναν κατά γεωμετρική πρόοδο τα έτη 2011, 2012 και 2013, η βουλευτής ζητεί από τον κ. Καμίνη να απαντήσει στα εξής ερωτήματα:

«Αν δεν προέκυπτε το τυχαίο γεγονός με τη μικρή Μαρία από τα Φάρσαλα μέχρι που θα έφτανε η κατάσταση με τις μαϊμού-δηλώσεις; Υπό την δική του πολιτική ευθύνη δεν λειτουργούσαν ο ληξίαρχος και οι υπάλληλοι, τους οποίους αποκεφαλίζει τώρα ως ένας εκ των υστέρων άγγελος της κάθαρσης;».