Άλλαξε «πίστα» η κόντρα μεταξύ Ψυχάρη και Καμμένου, καθώς μετά την χθεσινή συζήτηση της Ολομέλειας της Βουλής για το ενδεχόμενο σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τα υποβρύχια, τα καρφιά συνέχισαν να εξαπολύονται και μέσω twitter, με τον βουλευτή της ΝΔ, Ανδρέα Ψυχάρη να προκαλεί ανοιχτά από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ να αφήσει την λασπολογία και να εξηγηθεί για τα κότερά του και το ΣΔΟΕ.

Τα αίματα άναψαν χθες μετά την παρέμβαση του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου, ο οποίος αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και την συμφωνία για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, έκανε λόγο για ποινικές ευθύνες.

«Το 2010 που έφερε ο κ. Βενιζέλος, ως υπουργός Άμυνας, προκειμένου να συμφωνήσει με τον κ. Σάφα, το θέμα της επέκτασης της συμφωνίας και της παράτασης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, η ΝΔ όχι απλώς καταψήφισε, αλλά ξεκαθάρισε ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες για την συμφωνία για την ανανέωση της παραγγελίας δύο υποβρυχίων αξίας 1 δις 350 εκ. ευρώ με την άμεση καταβολή 500 εκ. ευρώ που τα πήρε ο κ. Σάφα κι έφυγε» είπε ο κ. Καμμένος.

Στυλιτεύοντας την πλήρη κάλυψη που προσφέρει σήμερα η ΝΔ στον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο κ. Καμμένος προσέθεσε ότι το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά υποστήριζε τότε ότι το σχέδιο θα οδηγούσε στο κλείσιμο των ναυπηγείων, αλλά σήμερα με μια κυβίστηση ολκής, αλλάζει στάση για την εξεταστική, διαφυλάττοντας τον κυβερνητικό εταίρο της.

Το γάντι σήκωσε άμεσα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος, αναφέροντας ότι με ανάλογες ρητορικές και πρακτικές, ο Πάνος Καμμένος, συμμετείχε στην επιχείρηση αποπροσανατολισμού των διοικήσεων των ασφαλιστικών ταμείων το 2012 οδηγώντας τα σε προβληματική κατάσταση μετά το κούρεμα.

«Επειδή μας μίλησαν για συνεταίρους και μας είπαν ποιοι θα κυβερνήσουν μαζί αν ποτέ γίνουν πλειοψηφία, ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ μας εγκαλεί για να εισπράξουμε από τις λίστες, δεν ψήφισε την άρση τραπεζικού απορρήτου».

Αναφερόμενος στο θέμα των υποβρυχίων ο κ. Κουκουλόπουλος είπε πως είναι τουλάχιστον περίεργο να εγκαλούν τον μόνο υπουργό που έφερε το θέμα στη Βουλή, μόνο και μόνο επειδή είναι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Όπως πρόσθεσε αυτό «καθίσταται τουλάχιστον περίεργο να γίνεται αυτό μια μέρα που η Βουλή παίρνει την ιστορική απόφαση για πρόταση που έκανε ο κ. Βενιζέλος και υψώνει τείχος απέναντι στο νεοναζιστικό μόρφωμα».

Μαινόμενος ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, πέρασε στην αντεπίθεση, κάνοντας λόγο για προσπάθεια κάλυψης σκανδάλων των προφυλακισμένων τραπεζιτών και μάλιστα αναφέρθηκε ονομαστικά στον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, «που μαζί με εκδότες συνέταιρους όπως ο κ. Ψυχάρης και τον κ. Ρέστη είχαν κοινούς λογαριασμού».

Ζητώντας τον λόγο ο βουλευτής της Ν.Δ. Ανδρέας Ψυχάρης είπε πως ο κ. Καμμένος μόνο λάσπη πετάει, ενώ για την ταμπακιέρα δεν μιλάει ποτέ, για όλες τις δικές του κατηγορίες, για το πόθεν έσχες του κλπ. «Αλλά από δω και πέρα, επειδή οσονούπω το δικαστήριο μπορεί να τον κρίνει και καραγκιόζη επισήμως δεν χρειάζεται άλλη απάντηση» πρόσθεσε.

«Καλούνται οι γιοι των εκδοτών να εκπροσωπήσουν τον πατέρα τους» ανταπάντησε ο κ. Καμμένος, ενώ μετά από έντονη λογομαχία από τα έδρανα ο κ. Ψυχάρης ανέφερε πως ο κ. Καμμένος δεν αντιλαμβάνεται πως εκλέγονται οι βουλευτές και είναι ένας ανεπάγγελτος.

Η σφοδρή αντιπαράθεση συνεχίστηκε το πρωί σε μέσο κοινωνική δικτύωσης, με τον κ. Ψυχάρη να προκαλεί ανοιχτά τον Πάνο Καμμένο «να μιλήσει για την ταμπακιέρα και να μην περιοριστεί στη λασπολογία. Πχ. σδοε πόθεν εσχες...».

 

Λίγο αργότερα ο βουλευτής της ΝΔ, Ανδρέας Ψυχάρης, έβαλε και το θέμα της Χρυσής Αυγής στο τραπέζι, χαρακτηρίζοντας στην ουσία τον Πάνο Καμμένο, «υποκινητή βίας».