«Η κοινή πολιτική στην Εξωτερική Πολιτική και Ασφάλεια θα αποτελέσει μία από τις βασικές προτεραιότητες της χώρας μας κατά την Ελληνική Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε μεταξύ άλλων σήμερα από τις Βρυξέλλες ο Δημήτρης Αβραμόπουλος μόλις ολοκληρώθηκε η Σύνοδος των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ.

Όπως εξήγησε ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας αυτό προϋποθέτει την ενδυνάμωση των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΝΑΤΟ με πρωτοβουλίες σε κοινούς τομείς μεταξύ του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας, της Ε.Ε. και της Ατλαντικής Συμμαχίας.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος τόνισε ότι η χώρα μας δίδει ιδιαίτερη σημασία στην αρχή της «έξυπνης άμυνας» και στην επεξεργασία κοινών δομών και σχηματισμών. Θα πρέπει, όπως είπε, «οι σύγχρονες προκλήσεις να αντιμετωπίζονται με αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων και της τεχνολογίας».

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος τέλος υπογράμμισε πως «η συνεργασία του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία είναι εξαιρετικής σημασίας, όπως φάνηκε και στη σημερινή κοινή συνεδρίαση  του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ρωσίας στην οποία συμμετείχε και ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας κ. Sergey Shoygu αλλά και ο Έλληνας υπουργός Άμυνας.

Στο περιθώριο της Συνόδου, ο Δ. Αβραμόπουλος συναντήθηκε με τους υπουργούς Άμυνας , της Αλβανίας κ. Mimi Kodheli, της Γεωργίας κ. Irakli Alasania και της πΓΔΜ κ. Talat Xhaferi.

Γ.Κοκ.