current views are: 1

23 Οκτωβρίου 2013
Δημοσίευση18:11

Βενιζέλος: «Όχι» άλλα βάρη στον ελληνικό λαό – Έμφαση στις διαρθρωτικές αλλαγές

«Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε άλλα βάρη για τον ελληνικό λαό», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαράς, όπου και «κλείδωσε» η νέα προγραμματική συμφωνία.

Δημοσίευση 18:11’
αρθρο-newpost

«Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε άλλα βάρη για τον ελληνικό λαό», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαράς, όπου και «κλείδωσε» η νέα προγραμματική συμφωνία.

«Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε άλλα βάρη για τον ελληνικό λαό», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά όπου και «κλείδωσε» η νέα προγραμματική συμφωνία.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι τώρα η έμφαση πρέπει να δοθεί στην αποκατάσταση αδικιών, την ανάπτυξη και την αποκατάσταση της ισοτιμίας της Ελλάδας στην ΕΕ, κάτι που «αξίζουν οι Έλληνες, η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βενιζέλος απαντούσε σε ερώτηση δημοσιογράφου για την προγραμματική συμφωνία με τον κ. Σαμαρά, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε από κοινού με τον αντιπρόεδρο της σλοβάκικης κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών Miroslav Lajcak.

O αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι η προγραμματική συμφωνία δεν είναι απλά μια συμφωνία μεταξύ των δύο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, αλλά μια συμφωνία της κυβέρνησης με την κοινωνία, μια συμφωνία για το τι πρέπει να κάνουμε για να βγούμε από την κρίση, το πολιτικό πλαίσιο του εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης, και το πλαίσιο διαπραγμάτευσης με την τρόικα και τους θεσμικούς εταίρους της Ελλάδας

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι είναι κρίμα που δεν υπάρχει ένα μίνιμουμ πλαίσιο εθνικής συναίνεσης για το τι πρέπει να γίνει και κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να συμφωνήσουν στο τι πρέπει να κάνουμε όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες.

Προηγουμένως, ο κ. Βενιζέλος είχε υπογραμμίσει τον πολύ φιλικό χαρακτήρα των σχέσεων και της συνεργασίας με τη Σλοβακία, ενώ από την πλευρά του, ο Σλοβάκος επίσημος εξέφρασε τη βαθιά συμπάθειά του και την πλήρη υποστήριξή του προς την Ελλάδα για τις δημοσιονομικές και διαρθρωτικές προσπάθειες, προσθέτοντας ότι οι Σλοβάκοι γνωρίζουν πόσο επώδυνες είναι. Εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητά του ότι η Αθήνα θα τηρήσει ότι έχει υποσχεθεί, ενώ χαρακτήρισε «ισχυρή και υγιή» τη σχέση μεταξύ των δύο χωρών.


σχετικα αρθρα