Νέες κατηγορίες κατά του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας για το ζήτημα των υποβρυχίων. Μιλώντας στη Βουλή ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά για κάλυψη του Ευάγγελου Βενιζέλου στο θέμα των υποβρυχίων, μέσω της προγραμματικής συμφωνίας.

«Χθες θυμήθηκαν να φέρουν ξαφνικά προγραμματική συμφωνία. Αυτό το “υποβρύχιο άγχος“ του κ. Βενιζέλου που πάει να καλύψει ο κ. Σαμαράς δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με προγραμματικές συμφωνίες. Ένας είναι ο τρόπος: να τον εντάξει στα ψηφοδέλτιά του να τον βάλει και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας μπας και μετριαστεί αυτό το άγχος», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε νέα πυρά κατά της κυβέρνησης με αιχμή το «success story» και το πρωτογενές πλεόνασμα.

«Είναι γνωστό σε όλους ότι βρισκόμαστε σε ανθρωπιστική κρίση, αλλά τα πιο επίσημα χείλη αυτού του τόπου όχι μόνο δεν το παραδέχονται αλλά μιλούν για success story και για ιστορία επιτυχίας», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα «η ιστορία με το πλεόνασμα δεν είναι ανέκδοτο αλλά τραγωδία», η οποία, όπως είπε, «θα καταγραφεί στην ιστορία στα ίδια κατάστιχα με το “λεφτά υπάρχουν“».