Γράφει ο Τάσος Τσιφόρος

Η είδηση μεταδόθηκε από μεγάλο τηλεοπτικό σταθμό αλλά και από σειρά ΜΜΕ. Ο Γιάννης Στουρνάρας θα καταλάβει θέση στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας ή θα είναι ο επόμενος επιτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν.

Αυτό αποφάνθηκαν κάποιοι δημοσιογράφοι από το γεγονός ότι ο Αντώνης Σαμαράς επέλεξε να έχει μαζί του στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, τον υπουργό Οικονομικών. Ασχέτως, αν στην ίδια αυτή Σύνοδο ο Σαμαράς συνάντησε και συνομίλησε με την Άνγκελα Μέρκελ και, ενδεχομένως, η παρουσία Στουρνάρα μπορεί να ήταν χρήσιμη σε κάποιο σημείο της συνάντησης.

Ο Αντώνης Σαμαράς, όντως, θέλησε να στείλει μήνυμα, έχοντας μαζί του τον υπουργό Οικονομικών. Αλλά αυτό δεν ήταν ότι θα τον κάνει... Επίτροπο αλλά ότι οι σχέσεις τους δεν διέρχονται κρίση. Και το μήνυμα αφορούσε, κυρίως, τις Βρυξέλλες και τους πιστωτές που προβληματίζονταν από την εικόνα ρήξης μεταξύ Πρωθυπουργού και υπουργού Οικονομικών.

Καθώς όμως η ιστορία, ακόμη και η παραπολιτική, γράφεται από τις λεπτομέρειες και σε αυτή την περίπτωση μία λεπτομέρεια έκανε τον Στουρνάρα επίτροπο.

Κι αυτή δεν ήταν παρά η ανταλλαγή sms με δημοσιογράφο που βρισκόταν στις Βρυξέλλες. Συγχαρητήρια για την αναβάθμισή σου ήταν το δημοσιογραφικό sms που εστάλει στο υπουργικό κινητό, σε μία προσπάθεια να υπάρξει αντίδραση του Υπουργού.

Και αυτή υπήρξε, όντως, με τον Γιάννη Στουρνάρα να επιστρέφει τα συγχαρητήρια για την επιτυχή δημοσιογραφική εκτίμηση.

Επρόκειτο, προφανώς, για ειρωνικό, σαρκαστικό μήνυμα. Μόνον που η ειρωνεία και ο σαρκασμός χάθηκαν μέσα στα κύματα της κινητής τηλεφωνίας και στην ανάγκη να βγει η «είδηση». Και έτσι ο Στουρνάρας έγινε επίτροπος. Έστω και για λίγη ώρα...