Έκλεψε τις εντυπώσεις η όμορφη δεκανέας Επαγγελματίας Οπλίτης που εθεάθη σήμερα κατά τις δοκιμές της στρατιωτικής παρέλασης που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου.

Η συγκεκριμένη που βρίσκονταν στην κορυφή του άρματος, από ότι μάθαμε, είναι Αρχηγός Πυροβόλου στο αυτοκινούμενο πυροβόλο Μ-109.

Ωστόσο δεν είναι η μόνη γυναίκα που υπηρετεί ως μέλος πληρώματος στα άρματα μάχης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΓΕΣ πάνω από εκατό γυναίκες σκαρφαλώνουν και μπαίνουν μέσα στα άρματα μάχης ως μέλη πληρώματος τεθωρακισμένων . Μόνο στην 23η Ταξιαρχία που έχει τα καινούργια υπερσύγχρονα άρματα μάχης Λέοπαρντ υπηρετούν 15 γυναίκες .

Μάλιστα αρκετές γυναίκες υπαξιωματικοί από τα τεθωρακισμένα συμμετείχαν και στην τελευταία φάση της άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-2013 που πραγματοποιήθηκε με αληθινά πυρά στον Έβρο.

Η ύπαρξη δηλαδή του γυναικείου φύλλου σε αυτά τα σύγχρονα και σκληρά οπλικά συστήματα, προκάλεσε εντύπωση και στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλο. Και το διαπίστωσε όταν πήγε να συγχαρεί τα μέλη των πληρωμάτων από τα τεθωρακισμένα που συμμετείχαν επιτυχώς στις βολές.

Είδε ότι κάτω από το φούμο «κρύβονταν» τρεις νεαρές κοπέλες. Οι γυναίκες υπαξιωματικοί αναφέρθηκαν μπροστά στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία με στεντόρεια φωνή αποδεικνύοντας και σε αυτό ότι δεν υπολείπονται σε τίποτα από τους άντρες συναδέλφους τους!!!

Γ.Κοκ.