Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Σε στρατηγικό αδιέξοδο έχει οδηγηθεί το ΠΑΣΟΚ και η αιτία βρίσκεται στην συμμετοχή του στο κυβερνητικό σχήμα μαζί με την Νεα Δημοκρατία.

Τα δεδομένα δείχνουν πως όσο η Νεα Δημοκρατία διατηρεί τις δυνάμεις η και ακόμη αυξάνει τα ποσοστά της ο δεύτερος- μικρός κυβερνητικός εταίρος παραμένει στάσιμος σε αποκαρδιωκατικά ποσοστά. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος προσπάθησε να εμψυχώσει τους βουλευτές του στην προχθεσινή έντονη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, εκείνοι όμως εμφανίστηκαν στην πλειονότητα πεπεισμένοι πως η συμπόρευση με την δεξιά, βλάπτει!

Οι περισσότεροι όταν επισκέπτονται τις εκλογικές τους περιφέρειες γίνονται δεκτές παραπόνων από τους εναπομείναντες ψηφοφόρους του κόμματος που δηλώνουν την ενόχληση τους για την παρατεινόμενη συγκατοίκηση στην εξουσία των δυο κομμάτων.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θέλησε να ξεκαθαρίσει στην κοινοβουλευτική ομάδα πως ο «αρραβώνας» με τη ΝΔ  είναι συγκυριακός και συνδέεται με την ανάγκη για σωτήρια της χώρας καθώς παραμένουν αγεφύρωτες οι ιδεολογικές διαφορές που χώριζαν επί δεκαετίες τα δυο κόμματα.    

Όμως δεν έκανε αυτό που περιμένουν πολλοί εντός κι εκτός ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή δεν έθεσε χρονικά όρια στην συμπόρευση αυτή. Ακόμη και στενοί συνεργάτες του κ. Βενιζέλου του τονίζουν ότι ήρθε πλέον η ώρα να κοιτάξει λίγο και το ΠΑΣΟΚ. "Δεν μπορείς να ασχολείσαι μόνο με την διάσωση της χώρας κοιτάς λίγο και το κόμμα σου, πριν να είναι πολύ αργά" 'του λένε όσο έχουν την δυνατότητα να του μιλάνε με μεγαλύτερη άνεση.

Εκείνος πάλι, ποντάρει πολλά στο εγχείρημα της Κεντροαριστεράς. Πιστεύει ότι αν η Πρωτοβουλία των 58 περπατήσει και ως ενιαίο σχήμα καταγράψει ένα αξιοσημείωτο ποσοστό στις ευρωεκλογές ,τότε θα ανοίξει ο δρόμος για μια πιο σταθερή "Ελιά" που θα μπορούσε να δοκιμάσει την τύχη της στις επόμενες εκλογές χωρίς να εξαρτά την στάση της από τη Νέα Δημοκρατία του κ. Σαμαρά.

Όμως για να γίνει αυτό θα πρέπει προηγουμένως να πείσει ότι η Κεντροαριστερά δεν έρχεται σε σύγκρουση με την συνύπαρξη με τη δεξιά. Και πρώτα απ όλα να πείσει τα στελέχη του δικού του κόμματος που όπως φάνηκε στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι το στίγμα του κόμματος είναι θαμπό και τα μηνύματα που εκπέμπει αντιφατικά.