Ενώ οι μονομάχοι των δύο μεγάλων κομμάτων κονταροχτυπιούνται εν όψει της δεύτερης Κυριακής, το επιτελείο της Ντόρας Μπακογιάννη εργάζεται με πυρετώδεις ρυθμούς για την ιδρυτικής εκδήλωση του κόμματος, στις 21 Νοεμβρίου στο Μπάτμινγκτον.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, προγραμματίζεται ευρεία χρήση νέων τεχνολογιών. Η εκδήλωση έχει σχεδιαστεί να ξεκινήσει στις 11 το πρωί, ανάλογα με την προσέλευση του κόσμου. Η ομιλία της Ντόρας Μπακογιάννη θα διαρκέσει περίπου μισή ώρα –στην «πλάτη» της θα παίζει κινούμενη εικόνα με τα συνθήματα του νέου κόμματος- και θα ακολουθήσει η διαδικασία υπογραφής των ενδιαφερομένων που θέλουν να συμμετάσχουν ως ιδρυτικά μέλη στον νέο πολιτικό φορέα.
Από το επιτελείο της ανεξάρτητης βουλευτή, υποστηρίζεται ότι δεν έχει γίνει ουδεμία κινητοποίηση, πλην των αιτήσεων ενδιαφέροντος που συμπληρώνονται ηλεκτρονικά μέσω τις ιστοσελίδας του νέου κόμματος. Κινούμενοι στη λογική ότι πρόκειται για «λιτή εκδήλωση του ανώνυμου Έλληνα», δεν έχουν αποσταλεί προσκλήσεις –τουλάχιστον όχι ταχυδρομικά- σε θεσμικούς εκπροσώπους. Δεν έχει καν προβλεφθεί κάποια προτεραιότητα ως προς του που θα καθίσει ο καθένας (sitting).
Οι επιτελείς της κ. Μπακογιάννη εκτιμούν ότι θα ανταποκριθούν περίπου 2.500-3.000 κόσμου, οι περισσότεροι εκ των οποίων θα συνυπογράψουν κατόπιν την ιδρυτική διακήρυξη. Υπενθυμίζεται ότι, περίπου μέσα σε ένα τρίμηνο από την εκδήλωση, προγραμματίζεται να διοργανωθεί το ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος της τέως ΥΠΕΞ.