Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε στον πρωθυπουργό σε πρωινή ραδιοφωνική συνέντευξη ο Γ.Γ. του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ Κόμματος Ελλάδος κ. Νίκος Νικολόπουλος με αφορμή το «όχι» του υπουργού Δικαιοσύνης στην αναγκαστική εκτέλεση της απόφασης κατά της Γερμανίας στο Δίστομο.

«Μήπως έχει τις ίδιες πολιτικές αναφορές που είχε ο Σημίτης; Τα ίδια ακριβώς μας είπαν στη Βουλή, για να μην στενοχωρήσουμε τους Γερμανούς. Αλήθεια εάν δεν είναι οι Έλληνες τα αφεντικά της Ελληνικής Κυβέρνησης, μήπως είναι οι Γερμανοί; Ακόμα, ας μας πουν τους Έλληνες ποιος θα τους προστατεύσει η κ. Μέρκελ ή τα Γερμανικά Δικαστήρια;», αναρωτήθηκε ο κ. Νικολόπουλος και πρόσθεσε:

«Το ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ Κόμμα Ελλάδος πολλές φορές, με τελευταία στις 20/08, ζήτησε από τον Πρωθυπουργό και τον Υπ. Οικονομικών να πληροφορήσουν τον Ελληνικό λαό για τη μελέτη και το πόρισμα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για την υπόθεση των γερμανικών οφειλών.

Ο κ. Αθανασίου λοιπόν ψέλλισε ότι 6-7 μήνες και ακόμα το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους μελετά το ζήτημα συνολικά για να βρεθεί ποιες είναι οι λύσεις και το νομικό μας οπλοστάσιο», ενώ ανέφερε ότι και απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας υπογραμμίζει ότι η σκοπιμότητα της άδειας αναγκαστικής εκτέλεσης γίνεται με βάση την στάθμιση των επιπτώσεων στις διεθνείς σχέσεις της χώρας και έχει το χαρακτήρα κυβερνητικής πράξης.