«Πυρά» προς τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα εξαπέλυσε η περιφερειακή επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την πρόσκληση εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής στην παρέλαση.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με μία περιεκτική αλλά και καταλυτική δήλωση, τα είπε όλα. Η φράση του "Δεν μπορείς να παριστάνεις τον πατριώτη και να θαυμάζεις τα σύμβολα του ναζισμού, δεν γίνεται", ξεκαθάρισε το τοπίο, αλλά έδειξε και τον δρόμο για την ανάληψη των ευθυνών από την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό κ. Σαμαρά σχετικά με την ανιστόρητη πρόσκληση από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστα προς τους εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής να παρευρεθούν στην παρέλαση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου. Να παρευρεθούν στην ίδια εξέδρα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την πολιτική ηγεσία, την στιγμή που είναι γνωστές οι ναζιστικές αντιλήψεις τους αλλά και ο χαρακτηρισμός του μορφώματος της Χρυσής Αυγής από θεσμούς της δικαιοσύνης ως εγκληματικής οργάνωσης με πυρήνα δράσης και σκέψης την κατάλυση του κοινοβουλευτισμού και την εγκαθίδρυση ολοκληρωτικού ναζιστικού καθεστώτος. Αν αυτό δεν είναι υποκρισία και δεν συνιστά προσβολή στην ίδια την Δημοκρατία αλλά και στα θύματα του ναζισμού και του φασισμού, τότε τί είναι; Αν αυτό δεν απενοχοποιεί την Χρυσή Αυγή, τότε τι κάνει;» αναφέρεται. 

Η Π.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας του ΠΑΣΟΚ ζητεί να πάρει άμεση πρωτοβουλία ο Πρωθυπουργός. «Να αναλάβουν όλοι οι υπεύθυνοι τις ευθύνες τους και πρώτος από όλους ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστας. Να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων ανακαλώντας την πρόσκληση από τους εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής χωρίς να κρύβεται πίσω από πρωτόκολλα. Η μνήμη των θυμάτων του ναζισμού και η ιστορία του έπους του '40 μας δείχνει τον δρόμο» επισημαίνεται.