Σε αναδίπλωση προχώρησε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η δήλωσή του ότι «άλλος περιφερειάρχης θα μπορούσε να μην καλέσει το ΠΑΣΟΚ στην παρέλαση εξαιτίας της καταδίκης Τσοχατζόπουλου», υπερασπιζόμενος την επιλογή του να καλέσει τα στελέχη της Χρυσής Αυγής.

«Σε σχέση με το θέμα που δημιουργήθηκε με το ΠΑΣΟΚ, αναγνωρίζω ότι το παράδειγμα που χρησιμοποιήθηκε ήταν ατυχές και λανθασμένο. Σε καμία περίπτωση δεν εννοούσα ότι μπορεί να γίνει παραλληλισμός του δημοκρατικού αυτού κόμματος με τη Χρυσή Αυγή. Λυπάμαι για το ζήτημα που δημιουργήθηκε. Στην αυριανή παρέλαση έχουμε όλοι χρέος να παρευρεθούμε για να τιμήσουμε τους ήρωες που θυσιάστηκαν για την πατρίδα μας και να γιορτάσουμε ενωμένοι τη νίκη κατά του φασισμού και του ναζισμού» ανέφερε σε δήλωσή του ο περιφερειάρχης ενώ νωρίτερα είχαν προηγηθεί ανακοινώσεις από το ΠΑΣΟΚ αλλά και από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Το ΠΑΣΟΚ, σε σκληρή ανακοίνωσή του ζήτησε την παραίτηση του κ. Τζιτζικώστα, «λόγω έλλειψης δημοκρατικού ήθους αλλά και ακραίας ανοησίας».

Ο Σίμος Κεδίκογλου, από την πλευρά του, έκανε λόγο για «γκάφα» ζητώντας διορθωτική δήλωση από τον περιφερειάρχη, κάτι που έγινε.