Γράφει ο Φαίδωνας Παλαιολόγος

Ας θυμηθούμε το πολύ πρόσφατο παρελθόν για να μην τρελαθούμε τελείως.  Μέχρι χθες το ΠΑΣΟΚ δεν είχε επισήμως εκφράσει καμία διαφωνία για τη συμμετοχή του στην παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, όταν ήταν ήδη γνωστό ότι είχε κληθεί να παραστεί  με εκπροσώπους της η Χρυσή Αυγή.

Οι πρώτοι που είχαν αντιδράσει ήταν με τη σειρά το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ και ο δήμαρχος της πόλης. Μάλιστα στα δημοσιογραφικά γραφεία «έπεφταν» στοιχήματα για το πως  θα αντιδρούσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αν τύχη κακή τον έφερνε να κάθεται δίπλα- δίπλα με τον υπουργό Άμυνας Δ. Αβραμόπουλο.  

Η υπόθεση των ναυπηγείων είναι σίγουρο ότι θα δημιουργούσε θαλάσσια ρεύματα μεταξύ των δύο ανδρών. Άρα το ΠΑΣΟΚ, δεν είχε κανένα πρόβλημα να παραβρεθεί δια του  προέδρου του,  ο οποίος ως άλλοτε Θεσαλλονικάρχης θα τιμούσε την παρέλαση.

Η βλακώδης δήλωση του κ. Τζιτζικώστα, ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά του ΠΑΣΟΚ, όμως αν καταλάβαμε σωστά τη δήλωση του κ. Καρύδη σε ραδιοφωνικό σταθμό, το πρόβλημα δεν είναι αν τελικά παραβρεθεί η Χρυσή Αυγή αλλά  αν το ΠΑΣΟΚ είναι ή όχι εγκληματική οργάνωση. Αστειότητα ολκής. Γιατί επ΄ αυτού δεν χρειάζεται συζήτηση, εκείνο όμως που προκαλεί απορία είναι η απάντηση του κ.Καρύδη στην ερώτηση αν τελικά ο κ. Βενιζέλος παραβρεθεί στην παρέλαση. «Φαντάζομαι πως όχι, θέλω να πιστεύω» απάντησε και μας άφησε σύξυλους.

Δηλαδή ένα κόμμα ας το χαρακτηρίσουμε με πολλά θαυμαστικά σοσιαλδημοκρατικό, που συμμετέχει στην κυβέρνηση,  τα στελέχη του «ελπίζουν»(!!!), ότι ο πρόεδρός του  θα πράξει το  αυτονόητο.  Δηλαδή να μην παραβρεθεί στην παρέλαση. Αν αυτό δεν εμπίπτει  στο χώρο της πολιτικής ψυχανάλυσης τότε τι άλλο να πούμε;

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος διακρίνεται από μια ολιστική αντίληψη της εξουσίας, θυμίζει την παροιμία «και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο»,  μόνο που τελικά ούτε ο σκύλος χορταίνει, ούτε η πίτα μένει ολάκερη αφού ένας τρίτος πάντα τρώει την πίτα.

Στο «Μικυ Μάους» ο Γκούφη είναι ο αφελής ήρωας που καμιά φορά σώζει τον πανέξυπνο ντετέκτιβ Μίκυ. Ο κ. Τζιτζικώστας φαίνεται να είναι ο Γκούφη  της ιστορίας, όμως πόσο σίγουροι είμαστε ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι ο Μίκυ; Εκτός και αν «μιας παρελάσεως μύρια έπονται».