«Η Ελλάδα θα βγει και από αυτή την κρίση νικήτρια» υποστήριξε σε δηλώσεις του μετά τη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Οι εθνικές επέτειοι έχουν αξία από την ώρα που επικαιροποιούν διαχρονικά μηνύματα της ιστορίας. Σήμερα εδώ στη Θεσσαλονίκη ζήσαμε όμορφες στιγμές. Μοιραστήκαμε με τους χιλιάδες Θεσσαλονικείς, που παρακολούθησαν μαζί μας αυτή την εντυπωσιακή πράγματι παρέλαση, ανώτερα και ευγενή αισθήματα», δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος και πρόσθεσε: 

«Νοιώσαμε να δυναμώνει το φρόνημα του λαού μας και να παίρνουμε όλοι δύναμη μπροστά στις δύσκολες καταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί και αν ως προς κάτι στέλνει ένα μήνυμα σημαντικό προς τον ελληνικό λαό, είναι ενότητα, ομοψυχία κι αλληλεγγύη. Η Ελλάδα στο παρελθόν έχει περάσει πολύ πιο δύσκολα και τάχει καταφέρει. Και τώρα θα βγει νικήτρια μέσα από αυτή τη δοκιμασία».

Για τις Ένοπλες Δυνάμεις είπε ότι είναι εγγυήτριες της ανεξαρτησίας και της ακεραιότητας της Ελλάδας και σημείωσε:

«Είναι προασπιστές της ίδιας της δημοκρατίας και των κατακτήσεων του λαού μας. Σήμερα λαός στρατός ενωμένοι μπροστά στην κοινή μας απόφαση να οδηγηθούμε σε καλύτερους καιρούς. Η κυβέρνηση δίνει μια μεγάλη και δύσκολη μάχη. Στο πλευρό της καλούνται να σταθούν όλοι. Να αφήσουμε στην άκρη τα μικρά και τα ασήμαντα και να μην διολισθαίνουμε στο να μικραίνουμε τα μεγάλα και να μεγαλώνουμε τα μικρά. Σήμερα στείλαμε ένα μήνυμα στην ευρύτερη περιοχή μας που διέρχεται μια ιστορική φάση αστάθειας ρευστότητας και αβεβαιότητας. Η Ελλάδα είναι ισχυρή, είναι ισχυρός σταθεροποιητικός παράγοντας πάντοτε στην υπηρεσία του διεθνούς δικαίου. Στέλνουμε μήνυμα προς τους γείτονες μας, στέλνουμε μήνυμα προς όλους τους φίλους μας μέσα στους κόλπους της Ευρώπης θυμίζοντας ότι αυτή η χώρα έχει μεγάλη ιστορία μία σημαντικότητα συνεισφορά στην κατάκτηση της ελευθερίας και της δημοκρατίας στον ελεύθερο κόσμο κι έτσι θα συνεχίσουμε».

Επισήμανε την παρουσία στην παρέλαση του υπουργού Άμυνας της Κύπρου, Φώτη Φωτίου και είπε ότι μοιράστηκε τα αισθήματα αλληλεγγύης του ελληνικού λαού προς τον κυπριακό.

Τόνισε πως με την παλλαϊκή του συμμετοχή ο λαός της Θεσσαλονίκης, εκ μέρους όλου του ελληνικού λαού, «περιμένει από όλους από σύσσωμη την πολιτική τάξη της χώρας, να δυναμώσουμε τις σχέσεις αλληλεγγύης ανάμεσα μας, να εμβαθύνουμε την ψυχική μας ενότητα και να ορθώσουμε ένα κοινό μέτωπο στις προκλήσεις της εποχής. Και θα τα καταφέρουμε η Ελλάδα και από αυτή την κρίση θα βγει νικήτρια. Ο λαός μας θα βρει και πάλι την προοπτική, την ελπίδα του και δεν θα αργήσει η μέρα που θα ξημερώσει ένα καλύτερο μέλλον για το λαό μας και κυρίως για τις νεότερες γενιές».