Στη Λάρισα βρέθηκε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος όπου εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις στη Λάρισα, για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Μετά το πέρας της παρέλασης ο κ. Χαρακόπουλος, αφού χαιρέτησε τους αναπήρους πολέμου και εθνικής αντίστασης, καθώς επίσης και τις εθελόντριες του Ερυθρού Σταυρού, τόνισε ότι η «η 28η Οκτωβρίου 1940 είναι φωτεινό ορόσημο στην ιστορία των αγώνων του ελληνισμού. Η γενιά του ΄40 αγωνίστηκε ενάντια στο φασισμό και τη βαρβαρότητα, για ελευθερία, αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη».

«Στη “μάχη” της δικής μας γενιάς» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης «αγωνιζόμαστε για την έξοδο της χώρας από την κρίση, την κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή αλλά και τη δημιουργία των δυνατοτήτων εργασίας για όλους».

«Παραμένουμε πιστοί στην παρακαταθήκη της γενιάς του ΄40 λέγοντας, Όχι στο φασισμό και τη μισαλλοδοξία, Όχι στη βία απ’ όπου και αν προέρχεται, Όχι στην ιστορική λήθη. Πιστεύω ότι με ενότητα, πίστη και επιμονή θα ξεπεράσουμε και τις σημερινές δυσκολίες» κατέληξε ο κ. Χαρακόπουλος.