Η υπόθεση της Χρυσής Αυγής, το ενδεχόμενο συνεργασιών, το Μνημόνιο και η δανειακή σύμβαση βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο της συνέντευξης που παραχώρησε στην εκπομπή «στον ενικό» του τηλεοπτικού σταθμού STAR ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμένος.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, δεν απέκλεισε μια ενδεχόμενη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ωστόσο πως στα εθνικά θέματα, οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» δεν πρόκειται να κάνουν πίσω:

«Η θέση μας είναι απόλυτα ξεκάθαρη. Έχουμε μια κυβερνητική πρόταση με κόκκινες γραμμές και σαφείς διαφορές με το ΣΥΡΙΖΑ με  τον οποίο διαφωνούμε σε εθνικά θέματα και δεν κάνουμε πίσω. Στα υπόλοιπα θέματα της διακυβέρνησης, ευχαρίστως να κάνουμε έναν ανοιχτό διάλογο».
Και πρόσθεσε, πως «αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεχθεί τις δικές μας κόκκινες γραμμές, μακάρι να είμαστε όλοι μαζί! Και οφείλω να πω, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει βήματα. Δεν είναι αυτός που ξέραμε παλαιότερα. Μακάρι να φτάσουμε σε ένα σημείο να συνεννοηθούμε».

Παράλληλα, τόνισε πως «δεν υπάρχει συνεργασία με κόμματα και πολιτικούς του μνημονίου». Ωστόσο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να καθίσει στο τραπέζι της συζήτησης με στελέχη της ΝΔ, όπως ο Δ.Αβραμόπουλος και ο Β. Πολύδωρας, εάν πάρουν αποστάσεις από το Μνημόνιο και επιλέξουν να συγκροτήσουν έναν άλλο πόλο.

Παράλληλα μίλησε με σκληρή γλώσσα τόσο για το ΠΑΣΟΚ όσο και για τη ΝΔ και εκτίμησε ότι οι δυνάμεις τους θα συρρικνωθούν στις επόμενες εκλογές.

«Το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει. Δεν πιστεύω ότι θα είναι καν στη Βουλή. Η ΝΔ είναι μία νέα Πολιτική Άνοιξη. Έχει μία ηγετική ομάδα υπό τον κύριο Σαμαρά που δεν έχει καμία σχέση με τη ΝΔ. Συνεργασία μας με κόμμα που επιμένει στην πολιτική της ύφεσης και της ανεργίας, των μνημονίων, που δέχεται επιτρόπους που καταργούν την ελληνική κυριαρχία σε υπουργεία σας λέω ότι δεν πρόκειται να υπάρξει» τόνισε ο Πάνος Καμμένος.

Σχετικά με την οικονομία ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε ότι πρώτα θα γίνει έλεγχος του χρέους και μετά θα αποπληρωθεί. «Εμείς του λέμε ότι δεν θα πάρουν φράγκο εάν συνεχίσουν αυτή την πολιτική. Εκτός από τη διαγραφή του επονείδιστου και επαχθούς χρέους το 6% καπέλο της Deutsche Bank δεν θα τα πληρώσουμε. Το πραγματικό χρέος που αναγνωρίζουμε, αυτά τα χρήματα θα τα αποπληρώσουμε όποτε μπορούμε. Έτσι η Ελλάδα θα μπορεί κάποια στιγμή, όταν μπορεί, να πληρώσει χωρίς να στερεί την υγεία και την παιδεία από τους πολίτες μέρος των δανείων που δεν αναγνωρίζουμε ως επαχθή» είπε ο Πάνος Καμμένος,

Ο κ. Καμμένος εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και συντάχθηκε με την άποψη του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική ομάδα.

«Επειδή είπε εγκληματική οργάνωση το ΠΑΣΟΚ. Εγώ δεν διαφωνώ ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική ομάδα. Το λέω αυτό γιατί δεν είναι μόνο ο κ. Τσοχατζόπουλος. Είναι όλα εκείνα τα στελέχη όπως ο κ. Μαντέλης, ο κ. Παπαντωνίου που εμπλέκονται σε απάτες. Γιατί τους κάλυπταν;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Σε ερώτηση εάν τάσσεται υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ ο Πάνος Καμμένος απάντησε: «Εάν δεν μας διώξουν δεν φεύγουμε. Εάν μας διώξουν και διαγράψουν τα χρέη τότε ναι βεβαίως υπάρχει λύση και θα είναι με ευθύνη δική τους και προς τη σωτηρία της χώρας». Για το ενδεχόμενο χρεωκοπίας της ελληνικής οικονομίας ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ υποστήριξε ότι έχει ήδη επέλθει, καθώς οι πολίτες δεν μπορούν πλέον να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους.