Σε στρατηγικό εταίρο αναδεικνύεται η Ελλάδα για τη Γεωργία όπως ειπώθηκε στη Τιφλίδα κατά την εκεί επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλου και τις πολύωρες συζητήσεις που υπήρξαν.

Από ότι φάνηκε ο υπουργός Άμυνας της Γεωργίας είχε μικρό όνομα Ηρακλής. εμπνευσμένο από την ελληνική μυθολογία.

Μετά από τη συνάντηση υπήρξαν κοινές δηλώσεις. Ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε:

«Υπάρχει η βούληση και η αποφασιστικότητά μας να αναβαθμίσουμε, να διευρύνουμε και να εμβαθύνουμε τις διμερείς μας σχέσεις. Η Γεωργία και η Ελλάδα γνωρίζονται τα τελευταία τρεις χιλιάδες χρόνια. Και μοιραζόμαστε κοινές αξίες, κοινές παραδόσεις. Αυτό που είναι πιο σημαντικό, όμως, είναι αυτό που θα μας φέρει μαζί μία μέρα στην Ατλαντική Συμμαχία και την Ευρώπη. Όλοι γνωρίζουμε ότι η Γεωργία καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για να επιτύχει αυτό το στόχο. Σήμερα αποφασίσαμε να αναβαθμίσουμε και τις σχέσεις μας στον τομέα της άμυνας. Απηύθυνα πρόσκληση στον κ. Υπουργό, αλλά και τον κ. Αρχηγό του Επιτελείου να επισκεφθούν το συντομότερο δυνατό την Ελλάδα, για να θέσουμε το πλαίσιο αυτής της συνεργασίας».

Από την πλευρά του ο υπουργός Άμυνας της Γεωργίας Ι. Alasania δήλωσε:

“Έχουμε την καλύτερη συνεργασία με την Ελλάδα στον τομέα της άμυνας για πολλά χρόνια. Σήμερα συμφωνήσαμε να κινηθούμε σε ένα νέο στάδιο συνεργασίας. H ελληνική Κυβέρνηση είναι ισχυρός υποστηρικτής της Γεωργίας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ και υποστηρίζει την ένταξη της στην Ευρωπαϊκή οικογένεια”.

Σήμερα ο κ. Αβραμόπουλος βρίσκεται στην Αρμενία, ενώ το βράδυ επιστρέφει στην Αθήνα.

Γ.Κοκ.