Άγρια κόντρα ξέσπασε μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου με αφορμή τη δήλωσή του ότι «δεν διαφωνεί πως το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική οργάνωση».

Συγκεκριμένα, ο κ. Καμμένος, μιλώντας στην εκπομπή του Star και του Νίκου Χατζηνικολάου, εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και συντάχθηκε με την άποψη του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική ομάδα.

«Επειδή είπε εγκληματική οργάνωση το ΠΑΣΟΚ. Εγώ δεν διαφωνώ ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική ομάδα. Το λέω αυτό γιατί δεν είναι μόνο ο κ. Τσοχατζόπουλος. Είναι όλα εκείνα τα στελέχη όπως ο κ. Μαντέλης, ο κ. Παπαντωνίου που εμπλέκονται σε απάτες. Γιατί τους κάλυπταν;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Άμεση και σφοδρή ήταν η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο με ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «παραληρηματική συμπεριφορά του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων».

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση η Ιπποκράτους σημειώνει:

«Ο κ. Καμμένος επιβεβαίωσε χθες τον ισχυρισμό του κ.  Τζιτζικώστα. Δεν μας εκπλήσσει η παραληρηματική του συμπεριφορά.  Είναι ο ίδιος που έλεγε οτι ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν μέλος της 17 Νοέμβρη, είναι ο ίδιος που ζήτησε να λιντσάρουν εκλεγμένο δήμαρχο και δυστυχώς μια μέρα μετά δέχθηκε ο ίδιος επίθεση  στη Νίκαια», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ και τονίζει ότι «η θεωρία των ψεκασμών ειναι ανίκητη».

Σε συνέντευξή του στο Star και την εκπομπή «στον ενικό» ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν διαφωνώ ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική ομάδα. Το λέω αυτό γιατί δεν είναι μόνο ο κ. Τσοχατζόπουλος. Είναι όλα εκείνα τα στελέχη όπως ο κ. Τσουκάτος, ο κ. Μαντέλης, ο κ. Παπαντωνίου, όπως όλοι αυτοί που εμπλέκονται σε απάτες. Γιατί τους κάλυπταν;».

Νωρίτερα, μιλώντας στη πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Ντόλιος χαρακτήρισε τον κ. Καμμένο «συνήγορο της Χρυσής Αυγής», λέγοντας:

«Νομίζω ότι θα ήταν φρόνιμο να υποστεί με το δημόσιο λόγο αυτά τα οποία υπέστη ο κ. Τζιτζικώστας, μετά τη γκάφα τη γνωστή, την οποία έκανε». Μεταξύ άλλων, ο κ. Ντόλιος τόνισε ότι η στάση του κ. Καμμένου είναι απαράδεκτη.

«Η στάση του αποτελεί συνηγορία στη Χρυσή Αυγή. Και, βεβαίως, βάλλει εναντίον όλου του πολιτικού συστήματος, των μεγάλων κομμάτων και εν τέλει εναντίον του εαυτού του, γιατί, όπως είπε, δεν προήλθε εκ του μηδενός ο κ. Καμμένος».