Απαράδεκτη χαρακτήρισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας «τη συζήτηση που γίνεται για οποιαδήποτε νέα μέτρα που θα επιβαρύνουν τον έλληνα συνταξιούχο ή τον εργαζόμενο που θα βγει σήμερα-αύριο στη σύνταξη».

Όπως είπε ο κ. Κουτσούμπας, «πρέπει να σημάνει συναγερμός παντού και για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, και για τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα, και για τους αυτοαπασχολούμενους, γιατί τα άμεσα μέτρα αφορούν και τους ίδιους με μειώσεις στις συντάξεις του ΟΑΕΕ και για μια σειρά άλλα -ειδικά όπως τα λένε- ταμεία, των πρώην ΔΕΚΟ, των τραπεζών και λοιπά, όπου κι εκεί επίκειται δραστική μείωση των συντάξεων».

«Το μήνυμα του ΚΚΕ είναι: "Ως εδώ και μη παρέκει, δεν πάει άλλο" πρόσθεσε, τονίζοντας πως οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι αυτή τη στιγμή πάνω από 50% πληρώνονται μέχρι 500 ευρώ τις συντάξεις τους και πάνω από 25% βρίσκονται μεταξύ 500 και 700 ευρώ.

«Πώς να ζήσει ένας συνταξιούχος, πώς να γιατροπορευτεί, πώς να έχει τα στοιχειώδη;» διερωτήθηκε ο γγ του ΚΚΕ, ενώ επισήμανε πως ετοιμάζονται και νέα μέτρα, ενώ ταυτόχρονα δεν έχουν μπει ακόμα σε εφαρμογή τα παλιότερα μέτρα που έχουν ψηφιστεί.  

Ο γγ του ΚΚΕ είχε συναντηθεί με τον Σύλλογο Επιθεωρητών Ασφαλείας και Υγείας της Εργασίας και εξέφρασε τις θέσεις του ΚΚΕ για ριζική ενίσχυση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, της υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, η οποία, όπως είπε, συνεχώς υποβαθμίζεται από την κυβερνητική πολιτική.