Την ώρα που ολόκληρη η Ελλάδα γιόρταζε την εθνική της επέτειο την 28η Οκτωβρίου , χορωδία προσωπικού του TSM-TRT υπό την διεύθυνση του Κεμάλ Αμπατζί πραγματοποίησε συναυλία στην αυλή του οικήματος όπου στεγάζεται η αυτοαποκαλούμενη «Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής».

Η παρουσίαση έγινε από την παρουσιάστρια του TRT Nουρχαγιάτ Γκιουνάλ

Στην συναυλία συμμετείχε, όπως ήταν εξάλλου αναμενόμενο , ο πρόξενος τηςΤουρκίας στην Κομοτηνή Οσμάν Ιλχάν Σενέρ, η κυρία Νεσρίν-κόρη του υπουργού Υγείας της T.C. Μεχμέτ Μουεζίνογλου, οι βουλευτές Αχμέτ Χατζηοσμάν και Αϊχάν Καραγιουσούφ, ο μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, ο πρόεδρος της αυτοαποκαλούμενης «Ένωσης Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης» Σαμί Τοραμάν, ο πρόεδρος του «Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης» Μεχμέτ Εμίν και ο αντιπρόεδρος Σερκάν Μπεκίρ, ο πρόεδρος του κόμματος DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων Ιμάμ Χατίπ Ασίμ Τσαβούσογλου και αρκετός κόσμος.

Στο τέλος της συναυλίας ο πρόεδρος της «Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής» Κοράι Χασάν χάρισε στην χορωδία προσωπικού του TRT έναν πίνακα. Την χορωδία συνεχάρη και η σύζυγος του πρόξενου Οσμάν Ιλχάν Σενέρ, και ανέφερε πως της αρέσει ιδιαίτερα το TSM.

Γ.Κοκ.