Επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό για το ρόλο των οίκων αξιολόγησης και τα κερδοσκοπικά -όπως αναφέρει- παιχνίδια εις βάρος της ελληνικής οικονομίας, κατέθεσε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης, με αφορμή και την πρόσφατη υποβάθμιση από Moody's.

Όπως επισημαίνει ο κ. Καρατζαφέρης στην ερώτησή του, «παρά τις μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού, οι υποβαθμίσεις -ή και οι προειδοποιήσεις υποβάθμισης- της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας μας από τους διεθνείς "οίκους αξιολόγησης" εντείνουν συνεχώς τις πιέσεις στην ελληνική οικονομία. Τελευταία τέτοια κρούσματα αποτελούν η αιφνιδιαστική υποβάθμιση κατά 3 μονάδες από τον οίκο Moody's καθώς και οι προηγηθείσες απειλές υποβάθμισης από τους οίκους Standard & Poor's και Fitch».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ., λόγω του ότι κεφάλαια ύψους πολλών δις ευρώ έχουν επενδυθεί στη χρεοκοπία της Ελλάδας, τέτοιες ενέργειες μοιάζουν, ενίοτε, μεθοδευμένες με σκοπό την κερδοσκοπία εις βάρος της χώρας και απέναντι σε αυτήν την πραγματικότητα, η ελληνική κυβέρνηση έχει να αντιτάξει μόνο «παρακλήσεις» και «διαβήματα».

Για τους λόγους αυτούς ο κ. Καρατζαφέρης ρωτά τον Πρωθυπουργό αν προτίθεται να αντιμετωπίσει πιο δυναμικά και αποτελεσματικά αυτές τις επιθέσεις, καθώς και αν σκοπεύει να δημιουργήσει εγχώριους μηχανισμούς άμυνας απέναντι σε τέτοιες ενέργειες και να πιέσει τους εταίρους μας για αντίστοιχους ευρωπαϊκούς.

Κλείνοντας, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. ρωτά τον Πρωθυπουργό αν εξετάζει το ενδεχόμενο να προβεί σε αγωγές κατά συγκεκριμένων οίκων αξιολόγησης.