«Καρφιά» προς τον Θεόδωρο Πάγκαλο, έριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου με αφορμή τις δηλώσεις του πρώην υπουργού για τις παρακολουθήσεις στον αμερικανό πρεσβευτή, αφού χωρίς να τον κατονομάσει, σε δήλωσή του, υπογραμμίζει πως κάθε αναφορά στην αποστολή της ΕΥΠ, «υπονομεύει το έργο της».

«Η ΕΥΠ είναι κατά το νόμο υπεύθυνη για την προάσπιση της εθνικής ασφάλειας και προφανώς αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Η ΕΥΠ επιτελεί την αποστολή της μέσα στο πλαίσιο που ορίζουν το Σύνταγμα και ο νόμος, σεβόμενη ταυτόχρονα φίλους και συμμάχους. Άλλωστε είναι γνωστό πως η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών συνεργάζεται εδώ και χρόνια, με τις αντίστοιχες Υπηρεσίες των ΗΠΑ και άλλων χωρών για την πάταξη του φαινομένου της τρομοκρατίας» επισημαίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Κάθε περαιτέρω ανάλυση και συζήτηση σχετικά με την αποστολή της ΕΥΠ μόνο ως υπονόμευση του έργου της μπορεί να εκληφθεί και ως εκ τούτου περιττεύει» προσθέτει ο κ. Κεδίκογλου.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, σε δηλώσεις του στον Bήμα Fm, ο κ. Πάγκαλος υποστήριξε ότι επί υπουργίας του στο ΥΠΕΞ γίνονταν παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ και «στόχος» ήταν ο αμερικανός πρεσβευτής.

«Παρακολουθούσε με μηχανήματα και αντέγραφε σε μαγνητοταινίες τις δύο πρεσβείες, της Άγκυρας και της Αθήνας», είπε χαρακτηριστικά.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν μετά τον «θόρυβο» που προκάλεσε δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel -που επικαλέστηκε εγγραφο της NSA- σύμφωνα με το οποίο και η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα ήταν κέντρο υποκλοπών και παρακολούθησης επικοινωνιών.