Στη «σκιά» των νέων απαιτήσεων της τρόικας συναντώνται αυτήν την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στο επίκεντρο της συνάντησης αναμένεται να βρεθούν όλα τα ανοικτά μέτωπα των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, μεταξύ των οποίων το νέο Ασφαλιστικό, οι απολύσεις στο Δημόσιο καθώς και ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων.

Ειδικότερα, ο νέος φόρος έχει προκαλέσει προστριβές στο εσωτερικό της κυβέρνησης, μετά και την έντονη αντίδραση 22 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τη φορολόγηση των θερμοκηπίων, των μαντριών και των αγροτικών αποθηκευτικών χώρων.

Έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός παρενέβη στο θέμα και το υπουργείο Οικονομικών με μια λιτή ανακοίνωση πήρε πίσω τον φόρο. Για το θέμα της φορολόγησης, εξάλλου, έχει προγραμματιστεί για αργότερα σήμερα συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα με βουλευτές της ΝΔ.

Στη συνάντηση των δύο αρχηγών, ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να θέσει στον πρωθυπουργό και τις ενστάσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, κυρίως της Περιφέρειας, οι οποίοι θεωρούν ότι από τον νέο φόρο πλήττονται σε μεγάλο βαθμό οι αγρότες και ζητούν να υπάρξουν τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο ή να μειωθεί ο στόχος που έχει θέσει το υπουργείο Οικονομικών ως έσοδα από την επιβολή του φόρου.

Άλλωστε, το εν λόγω ζήτημα θα συζητηθεί και σε ΚΤΕ Οικονομικών που θα γίνει αύριο το απόγευμα στη Βουλή με την συμμετοχή των περισσότερων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Τέλος, οι δύο αρχηγοί είναι πιθανό να αναφερθούν και στις χθεσινές αποκαλύψεις τόσο του γερμανικού περιοδικού Spiegel όσο και του πρώην υπουργού, Θεόδωρου Πάγκαλου σχετικά με τις παρακολουθήσεις στην Αθήνα.