Ολοκληρώθηκε η επίσημη επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου στην Αρμενία.

O κ. Αβραμόπουλος έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αρμενίας Serzh Sargsyan ενώ συναντήθηκε και με τον ομόλογο του Seyran Ohanyan και τον υπουργό Εξωτερικών Εdward Nalbandyan.

Το πρωί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Γενοκτονίας.

Μετά τη συνάντηση του κ. Αβραμόπουλου με τον Αρμένιο ομόλογο του ο κ. Αβραμόπουλος εξ'εφρασε την ικανοποίηση του για τη θερμή υποδοχή που είχε, τόνισε τους ισχυρους δεσμούς φιλίας που συνδέουν τις δύο χώρες επισημαίνοντας ότι:

«Η σημερινή μου επίσκεψη σηματοδοτεί μία νέα αρχή και εγκαινιάζει ένα νέο κεφάλαιο συνεργασίας. Έχουμε αποφασίσει να προχωρήσουμε δημιουργώντας ένα πλαίσιο πολιτικής, πολιτισμικής και οικονομικής συνεργασίας. Σύντομα θα υπογράψουμε και μία νέα αμυντική συμφωνία. Αυτό το μήνυμα θέλουμε να στείλουμε σήμερα σε όλους. Ένα μήνυμα ειρήνης και σταθερότητας σε όλους τους γείτονές μας, αλλά και της αποφασιστικότητάς μας να συνεργαστούμε στενότερα στην εμβάθυνση, διεύρυνση και ενίσχυση των διμερών μας σχέσεων στον τομέα της άμυνας και όχι μόνο».

Από την πλευρά του ο Αρμένιος ομόλογός του δήλωσε:

«Η διμερής αμυντική συνεργασία μεταξύ της Αρμενίας και της Ελλάδας έχει μακρά ιστορία. Βασίζεται στη φιλία, την προθυμία για αμοιβαία παροχή βοήθειας και την κοινή προσέγγιση των δύο εθνών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνεργασία βασίζεται επίσης σε σταθερές νομικές βάσεις και διεξάγεται βάσει ετήσιου σχεδιασμού. Τα δύο έθνη έχουν κοινές προσεγγίσεις για την ενίσχυση του περιφερειακού και διεθνούς περιβάλλοντος ασφαλείας.Η συνεργασία μεταξύ των δύο κρατών θεωρείται πολύτιμη.

Η συνεργασία μας δίνει την ευκαιρία να συζητήσουμε, εκτός από διμερή και ζητήματα που αφορούν την περιφερειακή και παγκόσμια ασφάλεια και άμυνα».