Στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, μετέβησαν σήμερα το πρωί περισσότεροι από δέκα βουλευτές από τους 22 που κατέθεσαν χθες ερώτηση για τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων και των οικοπέδων, με επικεφαλής τον βουλευτή Πέλλας, Ιορδάνη Τζαμτζή.

Στη συνάντηση, η οποία διήρκησε μισή ώρα, οι βουλευτές επέμειναν στη θέση τους, ενώ ανανέωσαν το ραντεβού τους για σήμερα στις 8.30 το βράδυ.

Ο βουλευτής της ΝΔ Ιορδάνης Τζαμτζής δήλωσε ότι στόχος είναι, ο κ. Στουρνάρας και το επιτελείο του να κατανοήσουν το άδικο των ρυθμίσεων και να γίνει δίκαιο το φορολογικό νομοσχέδιο.

Σχετικά με τη χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών ο κ. Τζαμτζής δήλωσε ότι «σωστά εξαιρεί μια σειρά από φορολογήσεις σε αγροτικά κτίσματα τα οποία επιδοτούνται από το κράτος», αλλά επισήμανε ότι η φορολόγηση με συντελεστή χρήσης επιβαρύνει τα αγροτεμάχια χωρίς λόγο.

Υπενθυμίζεται πως μετά την ερώτηση, παρενέβη ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, και με μια λιτή ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομικών πήρε πίσω τον φόρο σε θερμοκήπια, μαντριά και αγροτικούς χώρους αποθήκευσης.