Την άποψη πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ακόμα πειστικές απαντήσεις στην ερώτηση του που θα βρει τα χρήματα για να υλοποιήσει το πρόγραμμα και τις εξαγγελίες του εξέφρασε ο βουλευτής Επικρατείας του κόμματος Μανώλης Γλέζος.

Ο κ. Γλέζος δήλωσε πως πρέπει να γίνουν το συντομότερο εκλογές γιατί, όπως υπογράμμισε, «υπάρχει αναντιστοιχία μεταξύ λαού και κυβερνώντων». Πρόσθεσε ακόμη πως η κυβέρνηση δεν έχει ουσιαστικά τη δεδηλωμένη, αφού «πατάει» πάνω σε 50 έδρες «χάρισμα».

Σχετικά με τις επιλογές και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των εκλογών επισήμανε ότι «μπορούμε να πείσουμε το λαό να κινητοποιηθεί» για να πέσει η κυβέρνηση, ξεκαθαρίζοντας όμως πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ενθαρρύνει τη βία έναντι των πολιτικών κυβερνώντων, εν αντιθέσει με την κυβέρνηση η οποία ασκεί κρατική βία με τους νόμους που φέρνει.

Εντυπωσιακή ήταν επίσης η άποψή του για την περίπτωση διενέργειας εκλογών. Σύμφωνα με τον κ. Γλέζο, εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει πρώτο κόμμα, τότε δεν θα δεχθεί το μπόνους των 50 εδρών: «Εάν είμαστε πρώτο κόμμα δεν θα δεχθούμε η εμπιστοσύνη του λαού να εξαρτάται από 50 κάλπικες έδρες”. Και δεν δίστασε να παραδεχθεί πως το κόμμα είναι ανοικτό για μετεκλογική συνεργασία ακόμα και με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, λέγοντας πως: “Μπορούμε να συνεργαστούμε με οποιονδήποτε συμφωνήσει στις βασικές αρχές με βασικότερη προϋπόθεση την ανατροπή όλων των νόμων και των μνημονίων που έχουν ψηφισθεί ως τώρα…»

Ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο ραδιόφωνο ΒΗΜΑ Fm, μίλησε και για όλα τα ανοικτά εσωκομματικά θέματα των ημερών, με αφορμή και το θέμα που δημιουργήθηκε την περασμένη εβδομάδα με την απουσία του από την ψηφοφορία επί της διάταξης για τη χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής.

Αρνήθηκε πως υπάρχει ανοικτό μέτωπο με την ηγεσία του κόμματος, έκανε λόγο για μια συνεχή και «γόνιμη» διαβούλευση στα πλαίσια της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και για «προσπάθειες να λυθεί όποιο θέμα παρουσιάζεται και το οποίο δεν συνάδει με την υπόσταση ενός αριστερού κόμματος».

Στην ερώτηση του κατά πόσον και άλλοι βουλευτές έθεσαν ζήτημα για το πως λαμβάνονται οι αποφάσεις στο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γλέζος απάντησε πως ο Αλεξης Τσίπρας έχει δικαίωμα να αποφασίζει ως αρχηγός αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να υπάρχει διαβούλευση με την Κ.Ο για σημαντικά ζητήματα. Δεν παρέλειψε πάντως να τονίσει πως ο ίδιος είναι υποχρεωμένος να δεχθεί την άποψη «να μην τα βγάζουμε όλα στη φόρα…», απαντώντας εμμέσως στην προτροπή του Αλέξη Τσίπρα, από το βήμα της Κ.Ο, ότι «δεν πρέπει τα στελέχη να δίνουν την εικόνα μεμονωμένων επιλογών».

Σημείωσε πως στα πλαίσια των εσωκομματικών συζητήσεων υπήρξε αναγνώριση για το που έγιναν σφάλματα στην μέχρι τώρα πορεία και πως αυτά δεν θα επαναληφθούν στο μέλλον. Ξεκαθάρισε δε πως: «Έχω εμπιστοσύνη στον Τσίπρα ότι δεν πρόκειται να δεχθεί ο ίδιος να γίνει το κόμμα αρχηγικό προσωποπαγές…»

Και συμπλήρωσε: «Ο Γλέζος παίρνει αποστάσεις από εκείνους που θέλουν να καταστήσουν το ΣΥΡΙΖΑ μονολιθικό κόμμα, όχι από τον Τσίπρα».

Παραδέχθηκε πάντως πως το θέμα των συνιστωσών, θέμα για το οποίο ο ίδιος διαφοροποιήθηκε έντονα, δεν έχει λυθεί, αλλά ευελπιστεί πως σύντομα θα λήξει.

Τέλος, ως προς την φορολογία ακινήτων δήλωσε πως η άποψή του προϋποθέτει καμία φορολόγηση σε ιδιοκατοικηση και σε αγροτεμάχια χωρίς εισόδημα, παρά μόνον αναλογικό φόρο σε ακίνητα που δημιουργούν εισόδημα. «Θα βρούμε τρόπο να υποχρεώσουμε τους ιδιοκτήτες να καλλιεργούν τα αγροτεμάχια και να νοικιάζουν τα άδεια σπίτια ή τα σπίτια με πολλά δωμάτια», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ κλείνοντας αποκάλυψε πως γράφει βιβλίο με τίτλο: Η Έξοδος (από την κρίση).