current views are: 1

30 Οκτωβρίου 2013
Δημοσίευση10:48

Λαβρόφ: Η Ρωσία στηρίζει τις προσπάθειες της Ελλάδας με κάθε τρόπο

Την απόλυτη στήριξη της ρωσικής κυβέρνησης και του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν μετέφερε στον έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Δημοσίευση 10:48’
αρθρο-newpost

Την απόλυτη στήριξη της ρωσικής κυβέρνησης και του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν μετέφερε στον έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Την απόλυτη στήριξη της ρωσικής κυβέρνησης και του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν μετέφερε στον έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Ενδεικτικός είναι άλλωστε ο διάλογος που είχαν όταν ο πρωθυπουργός υποδέχθηκε τον κ. Λαβρόφ στο Μαξίμου.

«Η Ρωσία είναι μια χώρα με την οποία μοιραζόμαστε σημαντικούς μακροχρόνιους, σταθερούς και ιστορικούς θεσμούς καθώς και κοινά ενδιαφέροντα όταν ο πρέσβης μας λίγες μέρες πριν στα διαπιστευτήρια στον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν είπε οτι έχουμε παραδοσιακά στενή συνεργασία», είπε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι αυτή η στρατηγική σχέση είναι πολύ σημαντική και για τους δυο μας και είναι ένα κρίσιμο συστατικό στην εξωτερική μας πολιτική. Πιστεύω ότι έχουμε την πολιτική βούληση να ενεργοποιήσουμε τις διμερείς μας σχέσεις και να τις φτάσουμε στο επίπεδο που πρέπει».

Από την πλευρά του, ο κ. Λαβρόφ τόνισε: «Πράγματι όπως είπατε η συνεργασία μας βασίζεται στα ισχυρά θεμέλια μιας μακράς φιλίας του αμοιβαίου σεβασμού, των πνευματικών ριζών και επαναβεβαιώθηκε όχι μόνο όταν ο πρόεδρος της ρώσικης ομοσπονδίας έλαβε τα διαπιστευτήρια από τον πρέσβη σας αλλά επίσης, και στο πρόσφατο μήνυμα του σε εσάς».

«Στηρίζουμε τις προσπάθειες της κυβέρνησής σας να υπερβείτε κάποιες δυσκολίες στην οικονομία», είπε ο κ. Λαβρόφ και συμπλήρωσε: «Λαμβάνουμε υπόψιν την πρόοδο και υποστηρίζουμε τις προσπάθειες σας με οποιοδήποτε τρόπο μπορούμε είτε ηθικά αλλά κυρίως προωθώντας το εμπόριο μας και την οικονομική συνεργασία».

«Νομίζω ότι η κυβερνητική αποστολή που έγινε τον Απρίλιο συμφώνησε να γίνουν πράξη κάποια σημαντικά πραγματικά. Θα παραμείνουμε σε πορεία και θα συνεχίσουμε τη συνεργασία σε όλα τα επίπεδα που οι Έλληνες φίλοι μας είναι έτοιμοι να υλοποιήσουν», κατέληξε.


σχετικα αρθρα