Η δημιουργία Κοινής Ομάδας Δράσης για την προώθηση της ενεργειακής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ, εξετάσθηκε στη συνάντηση που είχε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης με τον πρεσβευτή του Ισραήλ στην Αθήνα Άριε Μέκελ.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να συζητηθούν τα αποτελέσματα του πρόσφατου Υψηλόβαθμου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας- Ισραήλ που διεξήχθη στην Ιερουσαλήμ, κατά τη διάρκεια του οποίου ο κ. Μανιάτης είχε διαβουλεύσεις με τον Ισραηλινό ομόλογό του, αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Ενέργειας και Υδάτων, Σιλβάν Σαλόμ.

Εξάλλου, ο Ισραηλινός πρεσβευτής ενημέρωσε τον Έλληνα υπουργό για την πρόσφατη απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου του Ισραήλ να επιτρέψει την εξαγωγή φυσικού αερίου και την προσέλκυση επενδύσεων στον τομέα αυτόν.

Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ με υποθαλάσσιο καλώδιο (EuroAsia Interconnector) βάσει της συμφωνίας που υπέγραψαν οι αρμόδιοι υπουργοί ενέργειας των τριών κρατών στη Λευκωσία, στις 8 Αυγούστου 2013. Ο κ. Μανιάτης επανέλαβε, για άλλη μια φορά, το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Ελλάδας για την υλοποίηση του συγκεκριμένου project.

Ο κ. Μανιάτης, απηύθυνε, τέλος μέσω του κ. Μέκελ, πρόσκληση προς τον υπουργό Ενέργειας και Υδάτων του Ισραήλ, Σ. Σαλόμ, να επισκεφθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα την Ελλάδα.