Η μείωση 10-15% στον ενιαίο φόρο ακινήτων να αφορά όλους, δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega. 

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη, «το να πούμε σήμερα στον αγρότη ότι εμείς δε φορολογούμε τη στάνη σου ή το αγροτεμάχιό σου, αλλά σου τα παίρνουμε από το οικόπεδο ή από το ακίνητό σου, δεν τον ενδιαφέρει. Από την ίδια τσέπη θα φύγουν τα χρήματα. Η δέσμευση λοιπόν της Κυβέρνησης πρέπει να είναι ότι η μείωση 10% με 15% θα αφορά όλους. Κανείς να μην πληρώσει ούτε ένα ευρώ παραπάνω από αυτά που πλήρωσε την τελευταία χρονιά».

Επίσης, ο κ. Ανδρουλάκης σχολίασε τη στάση που κρατά η Νέα Δημοκρατία απέναντι στον φόρο ακινήτων. Όπως είπε, η ΝΔ ονόμασε τον φόρο «χαράτσι» και τώρα τον υπερασπίζεται γιατί δεν υπάρχει άλλη πρόταση. «Ο φόρος για τα ακίνητα είναι πιο αντικειμενικός από τον φόρο εισοδήματος. Και αν η ελληνική οικονομία είχε μια πραγματική αγορά ακινήτων και δεν βίωνε αυτή την κατάρρευση, ο φόρος θα ήταν και πιο δίκαιος, με τους σωστούς συντελεστές βέβαια» είπε. 

Όσον αφορά στην εφαρμογή των μέτρων κινητικότητας και διαθεσιμότητας, ο κ. Ανδρουλάκης, «επειδή θα μπει και το θέμα των απολύσεων από ότι καταλαβαίνω ως προαπαιτούμενο μέτρο, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τι είναι η κινητικότητα και τι είναι η διαθεσιμότητα, ποιους αφορά και ποια είναι κριτήρια. Και να μην τα συγχέουμε όλα μεταξύ τους διότι, όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι ζουν σε μεγάλο περιβάλλον ανασφάλειας».