«Ποτέ δεν υιοθετήσαμε λογική παροχολογίας. Έχουμε πει για αποκατάσταση του κατώτατου μισθού που θα είναι ενα μικρό αναπτυξιακό σοκ» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.

«Υπάρχουν καλοπροαίρετες και κακοπροαίρετες κριτικές. Ο Μανώλης Γλέζος, με τη σοφία που τον διακρίνει, ασκεί κριτική καλών προθέσεων» δήλωσε για τις δηλώσεις του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς

Σημειώνεται ότι ο κ. Γλέζος είχε αναφέρει ότι η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πειστική όταν ο κόσμος ρωτάει πού θα βρει το κόμμα τα λεφτά. «Πρέπει να είναι πιο πειστική και έχω κάνει συγκεκριμένες προτάσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν παίζουν με τα ζωντανά ιστορικά σύμβολα. Να πάψουν να κακοποιούν τις θέσεις του και να προσπαθούν να τις εκμεταλλευτούν» τόνισε ο κ. Σκουρλέτης για τον Μανώλη Γλέζο. 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και καιρό προσπαθεί και κάθε μέρα το πετυχαίνει όλο και περισσότερο να γίνεται όσο το δυνατόν πιο πειστικός, και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκει ανταπόκριση» σημείωσε. 

«Τι θα πει πλεονασματικός προϋπολογισμός αν έχει προκύψει απο βαθύτατη υφεσιακή πολιτική που έχει συρρικνώσει την παραγωγική βάση; Η ύφεση δεν ήταν ατύχημα, ήταν επιλογή στο πλαίσιο μιας εσωτερικής υποτίμησης, και ταυτόχρονα της πλήρους κατάρρευσης των εργασιακών σχέσεων και του κοινωνικού κράτους» τόνισε ο κ. Σκουρλέτης, προσθέτοντας όμως ότι «θα πρέπει να έχουμε στο πλαίσιο μιας αναπτυξιακής πολιτικής και πλεονάσματα».

Τόνισε ακόμη ότι τα λεφτά μπορούν να βρεθούν από πολιτικές όπως η αντιμετώπιση των μιζών και του καθεστώτος αδιαφάνειας, από την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Αναφερόμενος εξάλλου στην πρόταση της ΔΗΜΑΡ για αλλαγή του εκλογικού νόμου, με βασικό στοιχείο την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι δεν χρειάζονται αυτή τη στιγμή μεμονωμένες αλλαγές στον εκλογικό νόμο αλλά συνολική μεταρρύθμιση του εκλογικού συστήματος.