current views are: 2

31 Οκτωβρίου 2013
Δημοσίευση09:49

«Πόλεμος» Γεννηματά – Δαβάκη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας

«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας μεταξύ της αναπληρώτριας υπουργού Εθνικής Άμυνας Φ. Γεννηματά και του υφυπουργού Αθ. Δαβάκη. Αιτία αποτέλεσε το Βοήθημα Επαγγελματικής  Αποκατάστασης Ανηλίκων (ΒΟΕΑ) που δίδεται από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού στα παιδιά των αξιωματικών που ενηλικιώνονται.

Δημοσίευση 09:49’
αρθρο-newpost

«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας μεταξύ της αναπληρώτριας υπουργού Εθνικής Άμυνας Φ. Γεννηματά και του υφυπουργού Αθ. Δαβάκη. Αιτία αποτέλεσε το Βοήθημα Επαγγελματικής  Αποκατάστασης Ανηλίκων (ΒΟΕΑ) που δίδεται από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού στα παιδιά των αξιωματικών που ενηλικιώνονται.

Γράφει ο Γιάννης Κοκκινίδης

«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας μεταξύ της αναπληρώτριας υπουργού Εθνικής Άμυνας Φ. Γεννηματά και του υφυπουργού Αθ. Δαβάκη. Αιτία αποτέλεσε το Βοήθημα Επαγγελματικής Αποκατάστασης Ανηλίκων (ΒΟΕΑ) που δίδεται από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού στα παιδιά των αξιωματικών που ενηλικιώνονται.

Ανταλλάχθηκαν επιστολές μεταξύ των Φ. Γεννηματά και Αθ. Δαβάκη με φράσεις που μόνο ομοψυχία δεν καταδεικνύουν.

Μάλιστα οι επιστολές αυτές δόθηκαν και στα Γενικά Επιτελεία με αποτέλεσμα η κόντρα που ξέσπασε να μην περιορισθεί στα υπουργικά γραφεία αλλά να γίνει γνωστή σε όλο το Πεντάγωνο και να συζητιέται στους διαδρόμους του Πενταγώνου.

Με τα μέχρι πρότινος δεδομένα το ΒΟΕΑ πρέπει να δίδεται στα παιδιά των αξιωματικών μόλις αυτά φτάσουν το 25ο έτος ηλικίας.

Ο υφυπουργός Αθ. Δαβάκης από τότε σχεδόν που ανέλαβε τα καθήκοντά του δέχτηκε οχλήσεις από τους ενδιαφερόμενους με την προτροπή το βοήθημα αυτό να δίδεται νωρίτερα.

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αθ. Δαβάκης το μεθόδευε να δίδεται μόλις τα τέκνα των αξιωματικών συμπληρώσουν το 23ο έτος της ηλικίας τους.

Ξαφνικά η αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Άμυνας ενεπλάκη και ζήτησε επιτροπή να εξεταστεί εάν μπορεί αυτό να δίδεται στα παιδιά των στρατιωτικών μόλις ενηλικιωθούν, δηλαδή όταν αυτά συμπληρώσουν το 18ο έτος ηλικίας τους.

Μόλις το πληροφορήθηκε αυτό ο υφυπουργός Αθ. Δαβάκης με επιστολή του ενημέρωσε την αναπληρώτρια υπουργό ότι τα Μετοχικά Ταμεία είναι δικιά του αρμοδιότητα και όχι δικιά της, οπότε κάθε ενέργεια από την πλευρά της δεν συνάδει με τα καθήκοντά της. Ούτε λίγο ούτε πολύ της απάντησε να μην τον «καπελώνει».

Εξάλλου είναι γνωστό ότι  η αναπληρώτρια υπουργός έχει τόσες σκοτούρες με τις αμυντικές βιομηχανίες, οπότε ποιος ο λόγος να εμπλακεί και σε άλλα θέματα;

Από ότι φαίνεται η απάντηση του κ. Δαβάκη δεν άρεσε στη κυρία Γεννηματά και του απάντησε με άλλη επιστολή με την οποία του ζητούσε να σεβαστεί ότι είναι αναπληρώτρια υπουργός και όχι …υφυπουργός. Φράση που δεν ήταν και τόσο κομψή.

Η απάντηση αυτή όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε την αντίδραση του Αθ. Δαβάκη καθώς τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του δείχνουν ότι αν το ΒΟΕΑ δίδεται στα 18 και όχι αργότερα τότε το Βοήθημα αυτό θα καταρρεύσει.

Ήδη το Μετοχικό Ταμείο Στρατού βρίσκεται σε οριακό σημείο. Λέγεται μάλιστα πως πήρε «εσωτερικό δάνειο» από το ταμείο του ΒΟΕΑ προκειμένου να δώσει τα μερίσματα.

Η ιστορία αυτή μάλλον θα χρειαστεί πυροσβεστική παρέμβαση για να μην πάρει διαστάσεις.


σχετικα αρθρα