ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μυστήριο με τη «συνοδεία» του διοικητή της ΕΥΠ στη Βουλή

Δημοσίευση 31 Οκτωβρίου 2013, 12:31 / Ανανεώθηκε 31 Οκτωβρίου 2013, 13:54
Μυστήριο με τη «συνοδεία» του διοικητή της ΕΥΠ στη Βουλή
Facebook Twitter Whatsapp

Ένταση σημειώθηκε κατά την έναρξη της ακρόασης του διοικητή της ΕΥΠ, Θεόδωρου Δραβίλλα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ένταση σημειώθηκε κατά την έναρξη της ακρόασης του διοικητή της ΕΥΠ, Θεόδωρου Δραβίλλα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής όταν βουλευτές- μέλη της Επιτροπής διαμαρτυρήθηκαν διότι ο κ. Δραβίλλας προσήλθε συνοδευόμενος από τρία άτομα, την ταυτότητα των οποίων αρνήθηκε να αποκαλύψει στους βουλευτές. Τα άτομα αυτά, αφού έλεγξαν τον χώρο, αποχώρησαν.

Η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, έθεσε θέμα για τους συνοδούς του κ. Δραβίλλα, προειδοποιώντας ότι αν δεν αποκαλυφθούν τα ονόματα των προσώπων, θα αποσυρθεί από τη σημερινή ακρόαση.

Ο διοικητής της ΕΥΠ προσέρχεται στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας με το άρθρο 43Α του Κανονισμού της Βουλής, που ορίζει ότι η ακρόαση είναι απόρρητη.

Το απόρρητο δεσμεύει όμως και τους βουλευτές ακόμη και μετά τη λήξη της θητείας του. Η φρουρά της Βουλής ζήτησε επίσης από δημοσιογράφους που βρίσκονταν έξω από την αίθουσα που συνεδριάζει η Επιτροπή Θεσμών να απομακρυνθούν.