current views are: 1

31 Οκτωβρίου 2013
Δημοσίευση15:48

Σε βουλευτικό κλοιό η νέα συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου

Mετά τον «γάμο» έρχεται η σύσφιξη σχέσεων Σαμαρά – Βενιζέλου οι οποίοι βρίσκονται εκ νέου σήμερα το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου. 
 
 

Δημοσίευση 15:48’
αρθρο-newpost

Mετά τον «γάμο» έρχεται η σύσφιξη σχέσεων Σαμαρά – Βενιζέλου οι οποίοι βρίσκονται εκ νέου σήμερα το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου. 
 
 

Mετά τον «γάμο» έρχεται η σύσφιξη σχέσεων Σαμαρά Βενιζέλου οι οποίοι βρίσκονται εκ νέου σήμερα το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Η πρώτη σύσκεψη άρχισε λίγο πριν από τις 19:30 και σε αυτήν συμμετέχουν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας κ. Αντώνης Οικονόμου. Λίγο μετά τις 20:00 την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος θα συμμετάσχει στη δεύτερη σύσκεψη με θέμα το ΕΣΠΑ.

 
Με επίσημη ατζέντα τα ναυπηγεία και την πορεία του ΕΣΠΑ, Πρωθυπουργός και Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης πρέπει να ορίσουν το κοινό μέτωπο απέναντι στα ανοιχτά θέματα τόσο με τους βουλευτές τους όσο και με την κοινωνία. 
 
Οι κοινοβουλευτικές ομάδες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι καζάνι που βράζει καθώς ο νέος ενιαίος φόρος ακινήτων δείχνει τουλάχιστον να είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της ανοχής των βουλευτών. 
 
Στο κοινοβουλευτικό στρατόπεδο του κόμματος της κυβερνητικής πλειοψηφίας οι φωνές και οι αντιδράσεις πέρασαν χθες το κατώφλι του υπουργείου Οικονομικών ενώ και στη Χαριλάου Τρικούπη προετοιμάζονται. 
 
Από την άλλη Βενιζέλος και Σαμαράς οφείλουν να αποφασίσουν για το εάν η κυβερνητική γραμμή απέναντι στην τρόικα θα παραμείνει στη λογική του «όχι νέα μέτρα», τακτική που είχε προκαλέσει τη δυσφορία των ευρωπαίων εταίρων ή θα υπαναχωρήσει κάνοντας ένα βήμα πίσω και κινούμενη στη γραμμή του «όχι στα νέα οριζόντια μέτρα». 
 
Με το ασφαλιστικό , την εκκρεμότητα των πλειστηριασμών, το νομοθετικό πλαίσιο για τις κατασχέσεις λόγω οφειλών προς το Δημόσιο και φυσικά τη φορολόγηση ακινήτων στην αναμονή οι δύο κυβερνητικοί εταίροι θα συντονιστούν ώστε κάθε ενδεχόμενο «ατυχήματος» να αποφευχθεί. 
 
Ένα μάλιστα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι οι όποιες «στοχευμένες παρεμβάσεις» να αναβληθούν για την άνοιξη όταν ενδεχομένως το πρωτογενές πλεόνασμα να γίνει πιο «χειροπιαστό» και το έδαφος για μια συζήτηση για περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους πιο γόνιμο.   

σχετικα αρθρα