Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Μαγνησίας, κ. Θανάσης Νάκος, σχετικά με τα προβλήματα που προκλήθηκαν στο εθνικό οδικό δίκτυο, λόγω της χθεσινής κακοκαιρίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση.

«Από χθες το απόγευμα, χιλιάδες πολίτες που κινούνταν στο εθνικό οδικό δίκτυο και εκατομμύρια άλλοι από τους δέκτες των τηλεοράσεων τους, έγιναν -για μία ακόμα φορά- μάρτυρες αυτού που εύγλωττα χαρακτηρίζεται «μπάχαλο».

Ο πιο νευραλγικός οδικός άξονας της χώρας, η Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας, παρέλυσε για ώρες κόβοντας στα δύο την Ελλάδα, «εγκλωβίζοντας» ταξιδιώτες, οικογένειες, ηλικιωμένους και μικρά παιδιά, σε... δύο πόντους χιόνι!

Κι αυτό γιατί, με ευθύνη του υπουργείου Υποδομών και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, δεν κινητοποιήθηκαν εγκαίρως οι ιδιώτες που έχουν την εκμετάλλευση και την ευθύνη συντήρησης και εκχιονισμού των τμημάτων του εθνικού οδικού δικτύου, ούτε η κρατική μηχανή, παρά το γεγονός ότι εδώ και τουλάχιστον μία εβδομάδα υπήρχε αναλυτική πρόβλεψη των έντονων καιρικών φαινομένων. Αποτέλεσμα ήταν το σκηνικό ταλαιπωρίας που όλοι παρακολουθήσαμε και πολλοί υπέστησαν, με αποκορύφωμα το φορτηγό που «δίπλωσε» στην Εθνική οδό.

Αλήθεια, ανήμερα Καθαρά Δευτέρα, ημέρα επιστροφής των εκδρομέων του τριημέρου, και με ακριβή πρόβλεψη των καιρικών συνθηκών, τί δουλειά είχαν τα φορτηγά στην Εθνική Οδό; Φταίνε μόνο οι οδηγοί που δεν είχαν αντιολισθητικές αλυσίδες για τους δύο πόντους χιόνι ή οι αρμόδιοι φορείς που δεν έστειλαν εγκαίρως τα μηχανήματα να κρατήσουν το δρόμο καθαρό;

Οι ευθύνες των αρμόδιων υπουργών και της κυβέρνησης συνολικά είναι τεράστιες. Και αποδεικνύουν ότι στα -φαινομενικά- μικρά και καθημερινά, όπου κρίνεται η αποτελεσματικότητα της κρατικής μηχανής, απέτυχαν παταγωδώς...».