Μετά το θόρυβο που υπήρξε από το δημοσιευμά μας, δόθηκαν διευκρινήσεις από την πλευρά της αναπληρώτριας υπουργού Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά στο newpost.gr, για την εμπλοκή της στο θέμα του Βοηθήματος Επαγγελματικής Αποκατάστασης Ανηλίκων το οποίο δίδεται από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού.

Αν και η διαχείρισή του είναι αρμοδιότητα του υφυπουργού Αθ. Δαβάκη υπήρξε ξαφνικά παρέμβαση από την  αναπληρώτρια υπουργό προκειμένου να μειωθεί ο χρόνος που δίδεται  στο ενήλικο τέκνο του αξιωματικού. 

Θυμίζουμε ότι είχαμε αναφέρει ότι ο υφυπουργός μεθοδεύει να καταβάλλεται στο 23ο έτος αντί στο 25ο έτος ενώ η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας επιδίωκε να δίδεται μόλις το παιδί του αξιωματικού συμπλήρωνε το 18ο έτος. Γεγονός που αρνήθηκε ο υφυπουργός Αθ. Δαβάκης καθώς δεν θα μπορούσε  το ΜΤΣ να ανταπεξέλθει όση φιλότιμη προσπάθεια και αν καταβάλλονταν. Η άρνηση αυτή οδήγησε σε μία κόντρα και «άναψαν  τα αίματα».

Όπως μας εξήγησαν από τη νομική υπηρεσία της αναπληρώτριας υπουργού, η κ. Φ. Γεννηματά επιχείρησε να το κατεβάσει αυτό το όριο στο 18ο έτος, μόνο για ορισμένες περιπτώσεις όπου οι λόγοι είναι επιτακτικοί.  Δηλαδή όταν υπάρχουν ζητήμτα υγείας ή άλλοι σοβαροί κοινωνικοί λόγοι.  Να δημιουργηθεί μία διάταξη ώστε να δίδεται  κατ΄εξαίρεση  σε ορισμένες περιπτώσεις με την ενηλικίωση του τέκνου. 

Αυτές ήτεν οι διευκρινήσεις που υπήρξαν από την πλευρά της αναπληρώτριας υπουργού Φ. Γεννηματά.  Βέβαια για όλο αυτό απαιτούνταν  να υπάρξει μία συζήτηση  μεταξύ της Φ. Γεννηματά και του Αθ. Δαβάκη και όχι ανταλλαγή επιστολών με ορισμένες άκομψες εκφράσεις.